Hazırlık Programı Bütünleme Sınavı Detayları

13.06.2013

Hazırlık Programı Bütünleme Sınavı Detayları

Değerli Öğrencilerimiz,

Hazırlık Okulu bünyesinde 17.06.2013 tarihinde yapılacak olan Bütünleme (Make-up Examination) sınavının içeriği aşağıdaki gibidir:

* Sınav, Yazılı Sınav olacaktır.

* Öğrencilerimiz kendilerine verilen Okuma (Reading) parçalarından bir tanesini seçip, o parça hakkında bir makale (Article) yazacaklardır.

* Öğrenci seçtiği okuma parçasındaki fikirleri destekleyebilir, fikirlere karşı çıkabilir, kendi yorumunu katabilir, örneklendirme ve açıklama yapabilir, konu hakkındaki kendi tutum ve gözlemlerini bildirebilir.

* Öğrencilerimizden beklenen, dönem içi derslerde öğrendikleri başka sözcüklerle ifade etme

(Paraphrasing), sonuç çıkarma (Drawing a Conclusion) gibi okuma ve yazma becerilerini kullanarak, kendilerine verilen okuma parçalarından yola çıkarak, yorumlayıcı ve fikir bildiren bir düzyazı yazabilmeleridir.

* Seçilen okuma parçası üzerine yazılan düzyazının Giriş (Introduction), Gelişme (Body) ve Sonuç (Conclusion) bölümlerini içeren düzenli bir anlatım şekline sahip olmasına dikkat edilmelidir.

* Sınav, okuduğunu anlama ve değerlendirip görüş bildirmeyi ölçen bir sınav olacaktır.

Sınava girecek bütün öğrencilerimize BAŞARILAR DİLERİZ.

Not: Bu bütünleme sınavına ortalaması 65 ile 69 arası olan öğreniciler girecektir.