Erasmus İlanı

02.03.2015

Erasmus İlanı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMINA VE ERASMUS İNGİLİZCE SINAVI BAŞVURU İLANI

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve/ya Güz+Bahar Dönemi Erasmus Değişim Programından Yararlanma İlanı

ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.
Erasmus, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında anlaşma sağlanan yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.
BAŞVURU KOŞULLARI:

• Başvuru yapabilmek için bölümünüze ait kontenjan olması gerekmektedir. Kontenjan tablosunu öğrenmek için Uluslararası Ofis ile iletişime* geçiniz.
  • Başvuru için Genel Akademik Not Ortalamasının; Ön lisans ve Lisans öğrencileri için 2,20/4,00, Lisansüstü öğrencileri için ise 2,5/4,00 olması gerekmektedir. Not: (hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile Yüksek Lisans programı öğrencileri hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.)

• Başvuru yapan öğrenciler, İstanbul Medipol Üniversitesi Hazırlık Koordinatörlüğü tarafından 21 Mart 2015 (Cumartesi) tarihinde saat 10.00’da Haliç yerleşkesinde yapılacak olan yabancı dil sınavına girmeli ve 100 üzerinden en az 60 puan almalıdır.

• YDS, (3 Yıl geçerli KPDS, ÜDS )veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş sınavlardan 60 puan ve üstü almış öğrenciler sınava girmek zorunda değildir. Bu öğrencilerin,  Sınav sonuçlarını gösteren belgeyi Uluslararası ofise, başvuru evraklarıyla beraber teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 2-19 Mart 2015

Daha detaylı bilgi için mutlaka bilgilendirme için mutlaka bilgilendirme formunu okuyunuz. İlgili dokümana ulaşmak için tıklayınız.

İLETİŞİM İÇİN:
Kavacık Yerleşkesi A Blok-Giriş.Kat: Uluslararası Ofis
Tel: 0216 681 51 00 Dahili: 5187-5381
Erasmus Koordinatörü: Yrd.Doç.Dr. Nihan YÖNET TANYERİ
Uluslararası Ofis: Kevser MERCAN (kmercan@medipol.edu.tr)
:  Özlem UZUN (ozlemuzun@medipol.edu.tr )