DERS SEÇİMİ

21.09.2012

Tüm Fakülte öğrencilerinin ders seçim işlemleri 24 Eylül saat 12.00 den itibaren, 05 Ekim 2012 tarihine kadar MEBİS’den yapılacaktır.

Ders seçimi hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Ders seçimi yapmak için tıklayınız.

Öğrenim ücreti borucunuz bulunması durumunda ders seçim sayfanız açılmayacaktır.

Borcunuz ödenmeden ders seçimi yapılamayacağından Mali İşler Birimine başvurmanız gerekmektedir.

DERS SEÇİM İŞLEMLERİ

·         Zorunlu Dersler,

·         Programa Bağlı Seçmeli Dersler,

·         Ortak Zorunlu Dersler,

·         Alt Sınıflardan Kalan Dersler,

·         Alt-Üst Sınıf Dersleri,

·         Başka Bölüm Dersleri,

·         İsteğe Bağlı Seçmeli Dersler,

Ders Seçim Sayfanızda, yukarıdaki başlıklar altında 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz   Döneminde Fakülte / Bölüm / Programlar için   açılacak dersler   listelenmiştir.

Alt sınıflardan  kalan dersler varsa   öncelikle seçildikten sonra zorunlu derslerin  seçilmesi gerekmektedir.

Programa Bağlı Seçmeli Derslerin Fakülte / Bölüm /Programlarca önerilen saat kadar seçilmesi   gerekmektedir.

Birinci sınıf öğrencilerinin Ortak Zorunlu Dersleri seçmesi gerekmektedir. Bu derslerden Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Türk Dili dersleri Uzaktan Eğitim olarak verilecektir.

İsteğe Bağlı Seçmeli Dersi bulunan, Fakülte / Bölüm /Program öğrencilerinin İsteğe Bağlı Seçmeli Dersler Başlığı altında yer alan derslerden seçim yapması gerekmektedir.

İsteğe Bağlı Seçmeli Derslere Fakülte / Bölüm /Programın bulunduğu yerleşkeye   ve kontenjanlara göre öğrenci yerleştirileceğinden tercihlerin buna göre yapılması gerekmektedir.  Daha önce alınıp başarı olunan İsteğe Bağlı Seçmeli ders tekrar seçilemez.

Bu işlemler tamamlandıktan sonra kayıt işlemini tamamla butonu tıklanarak onaylanması gerekmektedir.

Danışman Öğretim Üyelerince  onaylanmamış ders alma işlemleri  geçerli olmayacağından kayıt onayı alınması için danışmanlarla iletişime geçilmelidir.

DERS MUAFİYET İŞLEMLERİ

1 – Ancak kayıtlı olunan ders veya derslerden muafiyet talebinde bulunulabilir.

2 – Ders alma işlemlerinden sonra , muafiyet talebinde bulunulacak derslerin belgeleri (transkript ders içerikleri) bir dilekçe ekinde Dekanlığına verilmelidir.

Muafiyet işlemi sonuçlanıncaya kadar öğrenciler derslere devam etmek zorundadır.

Muafiyet işleminin ders ekleme çekilme döneminden önce tamamlanması durumunda, öğrenci Danışman Öğretim Üyesince uygun bulunacak    yeni derslere kayıt yaptırabilecektir.