2019 DGS Kayıt İşlemleri

444 85 44 – 0216 681 5100

Kayıt Saatleri

9:00 – 17:00

2019 DGS ile bir programı kazanan adayların kayıt işlemleri 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 09-11 Eylül 2019 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt aşamaları ile ilgili bilgi için tıklayınız.

Kampüste kayıt aşamaları ile ilgili bilgi için tıklayınız.

Kayıt Hakkı kazanan adayların kesin kayıt öncesinde https://mebis.medipol.edu.tr/KayitBasvurulari adresinden ön kayıt işlemlerini tamamlamaları zorunludur. Ödeme bilgileri ön kayıtta yer almaktadır.

***Ön Kayıt Paneli, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca öğrenci bilgileri üniversitemize aktarıldıktan sonra aktifleşecektir.

Ön kayıt paneli için tıklayınız.

Elektronik kayıt ödeme bilgileri için tıklayınız.

Kampüste kayıt ödeme bilgileri için tıklayınız.

Program ve ücret bilgileri için tıklayınız.

Burs ve indirim olanakları bilgileri için tıklayınız.

Yerleşke bilgileri için tıklayınız.

Yurt bilgileri için tıklayınız.

Hazırlık sınıfı muafiyet şartları için tıklayınız.

***Zorunlu Hazırlık sınıfı bulunan programlara yatay geçişi kabul edilen ve muafiyeti olmayan öğrenciler için İngilizce Muafiyet Sınavı 11 Eylül 2019 tarihinde Kuzey Kampüs A Blok AZ-17 numaralı derslikte saat 10:00’da yapılacaktır.

KAMPÜSTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• DGS yerleştirme sonuç belgesi
  • Lise diplomanın aslı ve fotokopisi
  • Ön lisans diplomasının aslı ve fotokopisi  veya  ön lisans mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
  • Onaylı transkript ve onaylı ders içerikleri ( Kayıt günü ilgili Dekanlığa verilecektir. )

E-DEVLET KAPISINDAN KAYIT OLAN ADAYLARIN EĞİTİM ÖĞRETİMİN İLK GÜNÜ GETİRMESİ GEREKEN BELGELER;

• DGS yerleştirme sonuç belgesi
  • Lise diplomanın aslı ve fotokopisi
  • Ön lisans diplomasının aslı ve fotokopisi veya ön lisans mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
  • Onaylı transkript ve onaylı ders içerikleri (İlgili Dekanlığa verilecektir. )
  • Elektronik kayıt esnasında oluşturulan barkodlu belge.

***Gerek görüldüğü takdirde aday öğrenciden askerlik durum belgesi  istenebilecektir.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:

• Posta yoluyla evrak teslimi kabul edilmeyecektir.
  • Kayıt için istenen belgelerin aslı olmadan  fotokopisi kabul edilmez.
  • Belgeler eksik ise kayıt yapılmayacaktır.
  • Belirtilen tarihte kayıt kaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemeyecektir.
  • Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya  yetkilidir.

ÖĞRENCİ BELGESİ TALEBİ

Kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler kayıt tarihlerinden 1 gün sonra e-devlet kapısı üzerinden yada  MEBİS’ten talepte bulunarak e-imzalı öğrenci belgelerini alabilirler.

MEBİS öğrenci belgesi talebi için tıklayınız.

DERS SEÇİM İŞLEMLERİ

Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler http://www.medipol.edu.tr/ sitesinden yayımlanacak olan duyurular doğrultusunda ön kayıt sırasında kullandıkları kullanıcı adı ve belirledikleri Medipol Eğitim Bilgi Sistemi (MEBİS) şifresi ile akademik takviminde belirtilen tarihler arasında ders kayıt işlemlerini yapabilirler.