2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖNLİSANS / LİSANS DERS ALMA İŞLEMLERİ

30.01.2015

ÖNLİSANS ve LİSANS PROGRAMLARINDAKİ
ÖĞRENCİLERİN 2014 - 2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS ALMA İŞLEMLERİ

2 Şubat – 13 Şubat  2015 tarihleri arasında MEBİS üzerinden yapılacaktır.

( Ders Alma İşlemleri 02. Şubat. 2015 saat 15:00 den sonra başlayacaktır)

ÖNEMLİ:

* Öğretim ücreti borcunuz bulunması durumunda MEBİS Ders Seçim Ekranı açılmayacaktır.
* Borcunuz ödenmeden ders alma işlemi yapılamayacağından Mali İşler Birimine başvurmanız gerekmektedir.

DERS ALMA İŞLEMLERİ
* Zorunlu  Dersler
( Tıp Fakültesi, Uluslararası Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Kurul dersleri de bu kapsamdadır )
* Programa  Bağlı  Seçmeli  Dersler,
* Ortak  Zorunlu  Dersler,
* Alt Sınıflardan Başarısız Olunan  Dersler,
* Alt / Üst Sınıflardan Alınabilecek Dersler,
* Diğer Bölümlerin Dersleri,
* İsteğe Bağlı Seçmeli Dersler,
( Tıp Fakültesi, Uluslararası Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri de seçecektir)

Ders Seçim Ekranında, yukarıdaki başlıklar altında 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Döneminde  Fakülte / Bölüm / Programlarda okutulacak ders ile başarısız olarak tekrar almak zorunda olduğunuz dersler yer almaktadır.

Programa Bağlı Seçmeli Derslerden kontenjan belirlenmiş olanlara, belirlenen kontenjanlara göre öğrenci yerleştirilecektir. Bu derslerin seçiminde kontenjanlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Birinci sınıf öğrencilerinin Ortak Zorunlu Dersleri seçmesi  gerekmektedir. Bu derslerden  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II  ile  Türk Dili II dersleri  Uzaktan Öğretim yoluyla verilecektir. (Uluslararası Tıp Fakültesi öğrencileri hariç)

İsteğe Bağlı Seçmeli Ders alacak olan, Fakülte / Bölüm /Programı öğrencilerinin  İsteğe Bağlı Seçmeli Dersler Başlığı altında yer alan derslerden seçim  yapmaları  gerekmektedir. 2014-2015 Eğitim –Öğretim Yılı Bahar Döneminde  İsteğe Bağlı Seçmeli Dersler Kavacık ve Haliç Yerleşkesi’ nde açılacak olup kontenjanlara göre öğrenci yerleştirileceğinden tercihlerin  buna  göre  yapılması  gerekmektedir. Daha önce alınarak başarılı  olunan  İsteğe  Bağlı  Seçmeli  Ders  tekrar  seçilemez.

Grup kısaltmalarının tanımı aşağıda verilmiştir:

Grup K/P         Kavacık Yerleşkesi / Perşembe günü verilen dersi
Grup K/CTS     Kavacık Yerleşkesi / Cumartesi  günü verilen dersi
Grup H/C         Haliç Yerleşkesi  / Cuma  günü verilen dersi ifade etmektedir.

NOT: İsteğe Bağlı Seçmeli Derslerden;

• “Osmanlıca II” dersini “Osmanlıca I” dersini alan ve başarılı olan öğrenciler
  • “İtalyanca II” dersini “İtalyanca I” dersini alan ve başarılı olan öğrenciler
  • “Keman Sanatı II” dersini “Keman Sanatı” dersini alan ve başarılı olan öğrenciler
  • “Plates ve Sağlık II” dersini “Plates ve Sağlık” dersini alan ve başarılı olan öğrenciler
  • “Medikal Cihaz ve Tıbbi Ürünler II” dersini “İlaç Dışı Ürünler” veya “Medikal Cihaz ve Tıbbi Ürünler” dersinden bir tanesini alan ve başarılı olan öğrenciler
  • “Algology,approach to patient with pain,interventional pain treatments” ders İngilizce okutulacaktır.

Uluslararası Tıp Fakültesi öğrencileri seçebilir.

Başarısız olunduğu için alttan kalan dersler menüsünden seçilen İsteğe Bağlı Seçmeli dersin açılmaması durumunda, ders alma-dersten çekilme dönemi içerisinde bu dersin yerine hangi dersi seçtiğinizi belirten dilekçeyi danışmanınıza vermeniz gerekmektedir. Seçilen derslerin ders alma formunda olup-olmadığını tekrar tekrar kontrol ettikten sonra, kayıt işlemini tamamlama butonunu tıklayarak Ders Alma Formunuzu danışmanın onaylayacağı sayfaya yönlendirmeniz gerekmektedir.

Danışman ve öğrenci tarafından incelenip imzalanan Ders Alma Formları, akademik takvimde belirlenen ders alma-çekilme dönemi bitiminde, ilgili Dekanlık/Müdürlüğe danışmanlar tarafından teslim edilecektir.

Ders alma işleminin geçerliliği, Ders Alma Formunun çıktısının öğrenci ve danışman tarafından imzalanmış olmasına bağlıdır.

Başarılı olunmasına rağmen not yükseltmek amacı ile tekrar alınan ders veya derslerin seçilmesi halinde bu tercihin öğrenci tarafından mutlaka danışmanına bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Hangi fakülte/bölüm ve hangi sınıfta olursanız olun, Ders kaydı yaptırmadan hiçbir derse, uygulamalara, stajlara  devam edemez, sınavlarına katılamazsınız. Mevcut sınıf listelerine isminizi elle yazarak devam ediyor olmanız, o dersi seçtiğiniz anlamına gelmez ve hiçbir geçerliliği yoktur.’