2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Kurumiçi Yatay Geçiş

Sonuçların İlanı     16 Ağustos 2013
Kesin Kayıt   19 Ağustos 2013 – 23 Ağustos 2013
Yedek Aday Kayıt Tarihi    26 Ağustos 2013 – 29 Ağustos 2013

Lisans Programları kontenjan ve puan türleri için tıklayınız
Ön lisans Programları kontenjan ve puan türleri için tıklayınız
Ücretler için tıklayınız

Başvuru Koşulları

* Lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına, ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

* Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan programlara başvuran adayların, muafiyet şartlarını sağlamaları gerekir. İstanbul Medipol Üniversitesi Hazırlık Yönergesi için tıklayınız

* Kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez.

* Yatay geçiş başvurusu birden fazla diploma programına yapılabilir.

* Üniversite bünyesindeki lisans düzeyinde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava  girdiği yıl itibariyle geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eş değer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

* Öğrencinin, yatay geçiş yapmak istediği dönem öncesinde kendi programında aldığı tüm dersleri başarmış olması ve ağırlıklı genel not ortalamasının Üniversite tarafından belirlenen not sistemine göre 4,0 üzerinden en az 3,3 olması gerekir. Sınıfını birincilikle geçen öğrencilerde not ortalaması şartı aranmaz.

* Üniversitenin bir programında burslu kontenjan dâhilinde öğrenim görmekte olan öğrenciler yatay geçiş yaptıklarında burslarından feragat etmiş sayılırlar.

* Birden fazla tercih yapan adayların değerlendirilmesinde tercih sıralamaları dikkate alınacaktır.

* Yatay geçiş yapan öğrenci, geçiş yaptığı ilgili sınıfın ücretini ödeyecektir.

Başvuru için istenen belgeler

* Başvuru formu için tıklayınız. (Birden fazla bölüm/fakülte veya programa başvurulması durumunda her başvuru için ayrı bir form doldurulması gerekmektedir.)

* Onaylı Transkript

* Farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden fakültelere başvuran adaylar için ilgili puan türünü gösterir ÖSYS sonuç belgesi

* İngilizce Muafiyet Şartını sağladığını gösterir belge(En geç kayıt sırasında teslim edilmelidir.)

Başvuru Yeri

Unkapanı  Yerleşkesi Fakülte/Bölümler:

• Tıp Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü
  • Hemşirelik Bölümü

Unkapanı Yerleşkesi Adres:  Unkapanı, Atatürk Bulvarı No:27 34083 Fatih-İstanbul

Kavacık Yerleşkesi Fakülte/Bölümler:

• Eczacılık Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü
  • Sağlık Yönetimi Bölümü