2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

14.08.2013

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsünün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

(Başvuru tarihleri uzatılmıştır.)
BAŞVURU TARİHİ VE YERİ:
Başvuru Tarihleri: 22.07.2013-25.09.2013 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte şahsen veya posta ile belirtilen sürede, aşağıdaki adrese ulaştırılması gerekmektedir.
Başvuru Yeri: İstanbul Medipol Üniversitesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü
KAVACIK YERLEŞKESİ: Kavacık Mah. Ekinciler Cad. No: 19
Kavacık Kavşağı 34810 Beykoz / İSTANBUL
Sosyal Bilimler Enstitüsü İrtibat Telefonu:
Şule YİĞİTBAŞI  0216 6815314
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
a) Dilekçe
b) Özgeçmiş
c) Lisans Diploması (Başvuracak adayların Lisans Diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği; yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi ile birlikte)
d) Not Belgesi (Transkript-Onaylı); Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Dönüşüm belgesi olmayan adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının tablosu kullanılacaktır.
e) ALES Sonuç Belgesi; (Sağlık Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans programında ALES belgesi aranmaz) Başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ndan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi.
f) Nüfus Cüzdan fotokopisi
g) 2 Adet Fotoğraf
ğ) Erkek adaylar için yeni tarihli “Askerlik Durum Belgesi”
BAŞVURU ve KABUL ŞARTLARI

• Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES), Eşit Ağırlıklı (EA) veya Sözel (SÖZ) puan türünden en az 55 puan almış olmak;
  • Mülâkata girmek ve mülâkat değerlendirmesinden en az 60/100 puanı almış olmak

BURSLU ÖĞRENCİ
Kamu Hukuku ve Özel Hukuk alanlarında üniversitenin göstereceği uygulamalara/pratiklere/çalışmalara tam zamanlı katılmayı taahhüt eden belirli sayıda öğrenci, burslu olarak alınabilecektir.

MÜLAKAT (Yazılı/Sözlü) : Adaylar, 27 Eylül 2013, Saat 10:00’da, ilgili anabilim dalı başkanlıklarının bulundukları yerleşkelerde mülakata alınacaklardır. Mülakattan en az 60/100 puan alınması gerekmektedir.
DEĞERLENDİRME:
Adayların başvurularının değerlendirilmesinde, ALES puanının % 60’ı, Lisans genel not ortalamasının % 15’i ve mülakat değerlendirmesinde alınan tam notun % 25’i Alınarak hesaplanır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının en az 65 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.
KESİN KAYITLAR
Kesin kayıtlar, 30 Eylül 2013 - 03 Ekim 2013 tarihleri arasında, Üniversitemiz Haliç Yerleşkesinde bulunan Öğrenci İşleri Dairesinde yapılacaktır.
NOT: Lisans derecelerini hukuk alanından farklı bir alanda almış olan adayların, tezli yüksek lisans programlarında en çok iki yarıyıl süreyle, Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında belirlenen dersleri almaları ve bu derslerden başarılı olmaları zorunlu tutulabilir.

DERS SEÇİMLERİ:
30.09.2013/03.10.2013 tarihleri arasında ilgili Anabilim Dalı Başkanlıklarında yapılacaktır.

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

ANABİLİM DALI

ALES PUAN TÜRÜ

KONTENJAN

T.C          UYRUKLU

YABANCI UYRUKLU

Sağlık Hukuku (Tezsiz)

Sağlık Hukuku (Tezli)

Özel Hukuk (Tezli)

Kamu Hukuku (Tezli)

Toplam

Yüksek Lisans Programları Ücret Tablosu

Kredi

Kredi ücret

Tez

Kamu –Özel-Sağlık Hukuku (Tezli)

2.200 TL

Sağlık Hukuk (Tezsiz)

Ücretlere KDV ilave edilecektir.

ÖZEL HUKUK  YÜKSEK LİSANS PROGRAMINDA DERS VERECEK ÖĞRETİM ÜYELERİ
Prof. Dr. Nevzat Koç