Erasmus Personel Hareketliliği Duyurusu

03.01.2016

Erasmus Personel Hareketliliği Duyurusu

Erasmus Personel Hareketliliği faaliyet,  Erasmus Beyannamesi sahibi yükseköğretim kurumlarında ders vermekle yükümlü personelin 1 akademik yıl içerisinde en az 5 saat ders vermek şartı ile en çok 6 haftalığına başka bir Avrupa ülkesinde yer alan Erasmus Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermesine ya da Erasmus Beyannamesi sahibi yükseköğretim kurumlarında çalışan herhangi bir personelin Erasmus Beyannamesi sahibi yükseköğretim kurumlarında veya işletmelerde eğitim almasına imkan sağlamaktadır.

1. Personel Hareketliliği Faaliyetleri: Personel Hareketliliği faaliyeti 2 şekilde gerçekleştirilebilmektedir:

1. Personel Ders Verme Hareketliliği - Staff Mobility for Teaching Assignments (STA)

2. Personel Eğitim Alma Hareketliliği - Staff Mobility for Staff Training (STT)

Personel Ders Verme Hareketliliği:

Personel ders verme hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, program ülkelerinden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği:

Personel eğitim alma hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları ise faaliyet kapsamında desteklenememektedir.

Üniversitemiz personel hareketliliği başvuruları Ocak 2016-Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Karşı kurumdan alınan davet mektubu ve ön başvuru formunuzu Uluslararası Ofis’e teslim edebilirsiniz. Hareketlilik 31 Mayıs 2017 tarihinde sonlanmalıdır. Yeterli başvuru olmaması durumunda ayrıca ilana çıkılacaktır.

Daha önce bu haktan yararlanmamış kişilere öncelik verilecektir.

Başvuruda Teslim Edilmesi Gereken Evraklar:

Önbaşvuru formu

Karşı kurumdan alınan davet mektubu (Invitation Letter)

Başvuruda bulunacağınız yer: Kavacık yerleşkesi, Giriş Kat, Uluslararası Ofis.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için:

Yrd.Doç.Dr.Nihan YÖNET TANYERİ

Erasmus Kurum Koordinatörü