ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI

30.04.2014

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve pers..

Personel Hareketliliği

Erasmus Personel Hareketliliği faaliyet,  Erasmus Beyannamesi sahibi yükseköğretim kurumlarında ders vermekle yükümlü personelin 1 akademik yıl içerisinde en az 5 saat ders vermek şartı ile en çok 6 haftalığına başka bir Avrupa ülkesinde yer alan Erasmus Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermesine ya da Erasmus Beyannamesi sahibi yükseköğretim kurumlarında çalışan herhangi bir personelin Erasmus Beyannamesi sahibi yükseköğretim kurumlarında veya işletmelerde eğitim almasına imkan sağlamaktadır.

Üniversitemiz personel hareketliliği başvuruları Mayıs 2014-Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Karşı kurumdan alınan davet mektubu ve ön başvuru formunuzu Uluslararası Ofis’e teslim edebilirsiniz. Hareketliliğin 30 Eylül 2014 tarihinde sonlanmalıdır.

Erasmus Personel Hareketliliği faaliyeti 2 şekilde gerçekleştirilebilmektedir:

1.            Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği - Staff Mobility for Teaching Assignments (STA)

2.            Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği - Staff Mobility for Staff Training (STT)

Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği

Türkiye’de Erasmus Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin farklı bir Avrupa ülkesinde Erasmus Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermesine imkan sağlayan alt faaliyet alanıdır.

Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği

Erasmus personel eğitim alma hareketliliği Türkiye’de EÜB sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin en az 5 gün en çok 6 hafta süre ile AB üye ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet aracılığı ile yükseköğretim kurumu personeli eğitim almak üzere bir yükseköğretim kurumuna ya da bir işletmeye gidebilmektedir.

BAŞVURUDA TESLİM EDİLMESİ GEREKEN EVRAKLAR:

Önbaşvuru formu

Karşı kurumdan alınan davet mektubu (Invitation Letter)

Başvuruda bulunacağınız yer: Unkapanı yerleşkesi, 4. Kat, Uluslararası Ofis.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için:

Prof.Dr.Tangül MÜDOK

Erasmus Kurum Koordinatörü