UTF tarafından diyabet hastalarına beslenme eğitimi verildi

12.02.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi tarafından organize edilen ‘Tip1 Diyabette Beslenme Eğitimi’nde diyabetli hasta ve yakınlarına beslenme ve karbonhidrat sayımı konusunda uyg..

dd

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi tarafından ‘Tip1 Diyabette Beslenme Eğitimi’ düzenlendi. Şişli Etfal Hamidiye Hastanesi Diyetisyeni Büşra Akyol tarafından gerçekleştirilen üç saatlik uygulamalı eğitimde hasta ve hasta yakınlarına diyabet kontrolünün ana şartlarından karbonhidrat sayımının insülin tedavisi ile birleştirilmesi konusunda bilgi verildi. Etkinlikte konuşan Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizması Uzmanı ve Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Ömer ise İstanbul Medipol Üniversitesinin geçen yıl düzenlediği ‘Diyabet Yaz Kampı’nın devamı niteliğinde olan aktivitelere yıl içinde de devam edeceğini açıkladı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:34