Ana içeriğe atla

‘Uluslararası Türkçe Öğretimi Yaz Kampı’ başladı

16.07.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi ve Türkiye Maarif Vakfı iş birliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Türkçe Öğretimi Yaz Kampı’nın açılışı yapıldı.

dd

Uluslararası öğrencilerin Türkçeyi doğru anlayıp akıcı şekilde konuşmalarını sağlamak amacıyla kurulan İstanbul Medipol Üniversitesi Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi (Medipol TÖMER) ve Türkiye Maarif Vakfı iş birliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Türkçe Öğretimi Yaz Kampı’ başladı. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan açılış törenine Medipol Dil Okulu Müdürü Murat Culduz, Medipol TÖMER Müdürü Zekiye Seis, Türkiye Maarif Vakfı yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. İki hafta sürecek olan yaz kampında uluslararası öğrencilerin Türk kültürünü ve dilini öğrenmeleri hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda İstanbul ve Bursa’nın farklı yerlerinde tarihi yapılar ziyaret edilecek ve öğrencilere İstanbul Medipol Üniversitesi akademisyenleri tarafından Türkçe dersleri verilecek.
“TÜRKÇEYİ EVRENSEL DİL HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”
Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Medipol TÖMER Müdürü Zekiye Seis, ‘Uluslararası Yaz Kampı’nın farklı kıtalardan öğrencileri bir araya getirdiğini söyledi. TÖMER’in Türkçenin uluslararası çapta yaygınlaşmasına destek verme amacını taşıdığını kaydeden Seis şöyle dedi: “Türkiye Maarif Vakfı ile birlikte hazırladığımız yaz kampı, anadilimizin dünya dillerinden biri olmasına ve Türkçe konuşan kişi sayısını artırarak ortak kültürel değerler oluşturmasına fırsat sağlayacak. Dünyanın farklı renklerini bir araya getiren bu kamp ile hedefimiz sadece Türkçe öğretmek değil, insani değerlerin en önemlisi olan sevgiyi farklı coğrafyalardan ve kültürlerden gelen öğrencilerle paylaşmak.”
 

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:19