TÜBİTAK Başkanı Prof. Mandal üniversitemizi ziyaret etti

15.02.2019

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, İstanbul Medipol Üniversitesinde bir dizi temaslarda bulundu. Önce Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile görüşen Prof. Mandal, ardından Mühendislik ve Do..

sss

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı (TÜBİTAK) Prof. Dr. Hasan Mandal üniversitemizi ziyaret etti. Önce Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile görüşen Mandal, ardından Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER) laboratuvarlarında incelemelerde bulundu. Mandal’a Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Mühendislik ve  REMER Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk ile çok sayıda akademisyen eşlik etti. Ziyaret kapsamında düzenlenen toplantıda Mandal, laboratuvarlarda yaptığı incelemelerden mutluluk duyduğunu söyledi. Laboratuvarlardaki yoğun çalışma ortamı ve insan kaynağı donanımının memnuniyet verici olduğunu belirten Mandal, Medipol’ün araştırma merkezlerinin iyi araştırmacıların yetişmesine olanak sağlayan özellikleri barındırdığını söyledi. TÜBİTAK’ın yeni dönem çalışmaları ve projeleri hakkında kısa bilgiler de veren Mandal şöyle dedi: “Türkiye mevcut koşullarda krizi fırsata çevirecek çok önemli hamleler yaptı. Kurum olarak bu fırsatları değerlendirmek için yeni bir planlama dönemine girdik. TÜBİTAK ülke içerisinde bir bilimsel kapasite oluşturmayı hedefliyor. Kurumun dolaylı ya da direkt olarak yılda ulaştığı kişi sayısı 10 milyona yaklaştı. Bilim ve teknoloji alanında emek gösteren herkese değmeye çalışıyoruz. 10 yıllık süreç içerisinde Ar-Ge’ye ayrılan bütçelerin ciddi oranlarda artmasına rağmen yeterli olmadığını söyleyebilirim. Ancak desteklerin artırılması için çalışmalar devam ediyor. Aynı zamanda az kaynakla daha fazla çalışma yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:32