Ana içeriğe atla

TEKNOFEST için tanıtım toplantısı düzenlendi

14.02.2019

İstanbul Medipol Üniversitesinin de paydaşları arasında olduğu dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali ‘TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ için tanıtım toplantısı düzen..

dd

Geçtiğimiz yıl 500 bini aşkın katılımcısıyla İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen ve büyük ilgi uyandıran ‘TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali-2’ için geri sayım devam ediyor. Dünyanın en büyük ikinci, Türkiye’nin ise en büyük havacılık festivali olan TEKNOFEST-2 için Atatürk Havalimanı özel hangarlar bölgesinde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile proje paydaşları ve çok sayıda davetli katıldı.

“TEKNOLOJİNİN SOLUNACAĞI BİR HAVA HEDEFLİYORUZ”

Toplantıda konuşan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bir rüya olan TEKNOFEST’in havacılık ve teknoloji sevdalısı gençlerin heyecanı, ekibin vizyonu, paydaşların katkılarıyla gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Milli teknoloji hamlesi olan TEKNOFEST’in yüzbinlerce genç ile buluştuğunu belirten Bayraktar şöyle dedi: “Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilerimizin daha rahat ulaşacağı, İstanbul’da teknolojinin solunacağı bir hava yaratmayı hedefliyoruz. Ülkemizi yüksek teknoloji, havacılık ve uzay alanlarında zirveye taşımak hedefimiz. Bu sebeple teknoloji meraklılarını 17-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’na bekliyoruz. Yarışmalar için son başvuru tarihi 28 Şubat.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:33