Ana içeriğe atla

‘TEKNOFEST 2019’ başvuruları için son tarih 28 Şubat

22.01.2019

İstanbul Medipol Üniversitesinin de paydaşları arasında olduğu Türkiye’nin en büyük havacılık festivali TEKNOFEST için yarışma başvuruları devam ediyor. 2 milyon TL’nin üzerinde ödülün verileceği e..

ssss

Geçtiğimiz yıl 500 bini aşkın katılımcısıyla İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen ve büyük ilgi uyandıran TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için geri sayım başladı. İstanbul Medipol Üniversitesinin de paydaşları arasında olduğu bu seneki festival 17-22 Eylül’de Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. 6 gün sürecek olan ve 1,5 milyon ziyaretçinin beklendiği festival kapsamında 15 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenlenecek. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine açık olan yarışmalar; roket, uydu, robot, insansız sualtı sistemleri, insansız hava araçları gibi günümüz teknolojilerinin yanı sıra uçan ve sürücüsüz arabalar gibi geleceğin teknolojilerine yönelik kategorileri de içeriyor. Kazanan takımlara toplamda 2 milyon TL’nin üzerinde ödül verileceği teknoloji yarışmalarına başvurular, teknofestistanbul.org adresi üzerinden 28 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek. Yarışmacı takımları, büyük ödüllerin yanı sıra projeleri için verilecek olan teknik danışmanlık ve malzeme desteği de bekliyor.


GEÇEN YIL 83 ÜLKEDEN YÜZLERCE YARIŞMACI KATILDI

Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen ve ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sloganı ile yola çıkan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenleniyor. TEKNOFEST ilk yılında sadece Türkiye’nin değil, bölgenin de en önemli havacılık ve teknoloji etkinliği olmayı başardı. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST'in yarışmacıları arasında 25 ülkeden drone yarışçıları, 24 ülkeden beyaz şapkalı hackerlar ve 83 ülkeden teknoloji girişimcileri de yer almıştı.

Detaylı bilgi ve başvurular için: teknofestistanbul.org

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:41