Ana içeriğe atla

Sosyal Bilimler MYO’dan ‘Sınırları Aşan Çocuklar’ Projesi

17.02.2020

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, ‘Sınırları Aşan Çocuklar Projesi’ için paydaş toplantısı düzenledi.

bmyo-62733

İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ‘Sınırları Aşan Çocuklar Projesi’ kapsamında paydaş toplantısı düzenlendi. Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) tarafından desteklenen proje, kadın ceza infaz kurumlarında anneleri ile birlikte yaşayan 0-6 yaş arasındaki çocukların cezaevi sonrası tecrübe edecekleri hayata adaptasyonunu kolaylaştırmayı hedefliyor. Kuzey Kampüs Senato Odası’nda yapılan toplantıya İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rana Atabay Kuşçu, Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcıları Tayyar Tepe ve Çağrı Alagöz ile Öğr. Gör. Elif Yurtoğlu Pek başta olmak üzere paydaş temsilcileri katıldı.
KUŞÇU: ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK BİZİ HEYECANLANDIRIYOR
Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Kuşçu, proje ile birlikte çocukların ceza infaz kurumlarındaki sınırlarından çıkarak sanattan bilime, gastronomiden sağlığa kadar pek çok alanda tecrübe edineceğini söyledi. Toplumsal katkı sağlaması açısından projenin çok önemli olduğunu ifade eden Kuşçu şöyle dedi: “Söz konusu çocuklar en temel gelişim süreçlerini cezaevi koşullarında geçiriyor ve her türlü suç profiline tanıklık ediyor. Adalet Bakanlığı başta olmak üzere yetkililer durumun farkında ve başarılı çalışmalar sürdürüyor. Mevcut kreş ve anaokullarında çocuklar iyi bir eğitim alıyor. Biz de çorbada tuzumuz olsun diye kolları sıvadık. Çocukların ceza infaz kurumu sonrası tecrübe edecekleri hayata adaptasyonlarını kolaylaştırmak için 10 haftalık bir proje hazırladık. Proje çocukların bilişsel, sosyal ve iletişim becerilerini de geliştirecek etkinlikleri kapsıyor. Çocukların yüzlerini güldürecek olmak bizleri heyecanlandırıyor. Projenin BAP kapsamında olması ve 120 öğrencimizin projede görev alması ise bizleri onurlandırıyor.”  
PEK: 94 ANNE DE EĞİTİM ALACAK
Projenin ortaya çıkmasında büyük rol üstlenen Öğretim Görevlisi Elif Yurtoğlu Pek ise projenin çocukların yanı sıra Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 94 annenin eğitimini de kapsadığını söyledi. Çocukların bu dönemi en az zararla geçirmeleri ve ileride topluma kazandırılabilmeleri için annelerinin bilinç düzeyinin artması gerektiğini belirten Pek, ceza infaz kurumundaki annelerin ebeveynlik yönünü güçlendirmeyi ve içinde bulundukları olumsuz durumun yansımasını en aza indirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Pek, bu doğrultuda çocukla iletişim, ebeveyn tutumları, çocuğun öz bakımı, fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişim konularında annelere eğitimler verileceğini anlattı. 24 Şubat'ta ilk eğitimi yapılacak projenin paydaşları arasında Adalet Anakokulu, İsfanbul, Bilim Üsküdar, Kidzania ve Alfa Metal yer alıyor; Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ile Eyüp Kömeçoğlu ise projeye katkı sağlıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 09:40