Medipol, yenilikçi üniversiteler arasında 29. sırada yer aldı

20.06.2019

TÜBİTAK tarafından oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2018 sonuçlarına göre İstanbul Medipol Üniversitesi 29. sırada yer alırken vakıf üniversiteleri arasında 7. oldu.

dddd

İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2018' sonuçlarına göre en başarılı ilk 30 üniversite arasında kendisine yer buldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan sonuçlara göre, üniversitemiz toplamda 44,46 puan ortalaması yakalayarak 29. sırada yer alırken vakıf üniversiteleri arasında ise 7. oldu. Öğretim üyesi sayısı 50’nin üzerinde olan 164 üniversiteden toplanan verilere göre hazırlanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim ile ekonomik katkı ve ticarileşme olmak üzere 5 boyut altında 23 gösterge bulunuyor. TÜBİTAK tarafından 2012 yılından bu yana yayımlanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralıyor. Endeks, üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik kültürünün gelişmesine katkı sağlıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 11:30