Ana içeriğe atla

Medipol ‘Sağlık Ekonomisi Sempozyumu 2019’a ev sahipliği yaptı

16.12.2019

Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği tarafından düzenlenen ‘Sağlık Ekonomisi Sempozyumu 2019’ İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Saspa

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Sistemleri ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SASPAM), ‘Sağlık Ekonomisi Sempozyumu 2019’a ev sahipliği yaptı. Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği tarafından düzenlenen sempozyuma İstanbul Medipol Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Prof. Dr. Fulya İlçin Gönenç ile Prof. Dr. Gülden Z. Omurtag, Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği Başkanı Dr. Güvenç Koçkaya, Atina Üniversitesinden Prof. Dr. John Yfantopoulos, Prof. Dr. Mihajlo (Michael) Jakovljevic, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Zafer Çalışkan ile Prof. Dr. Mehmet Tokat, İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Yağız Üresin, İEİS Genel Sekreter Yardımcısı Ecz. Tunç Köksal, TCK Ekonomik Değerlendirmeler ve İlaç Tedarik Yönetimi Dairesi Bşk. Uzm. Dr. Banu Bayar, SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Refik Altun, Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Av. Sevil Serin, Av. Alim Yılmaz, AİFD Genel Sekreteri Op. Dr. Ümit Dereli ve TİTCK Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı Ecz. Ömer Hakan Şimşek konuşmacı olarak katıldı.
REKTÖR AYDIN: SAĞLIKTA REFORM İÇİN UZUN SÜREÇLERE İHYİYAÇ VAR
Güney Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumda konuşan İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, sağlık politikaları ve ekonomisinin hükümetlerin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu söyledi. Sosyal devlet anlayışı öncesi sağlık hizmetlerinin sivil toplum kuruluşlarının bir faaliyeti gibi görüldüğünü kaydeden Aydın, 1940’lı yıllardan sonra sağlık alanının devletin asli görevleri içinde tanımlandığını ifade etti. Sağlıkta reform için uzun süreçlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Aydın şöyle dedi: “Türkiye’de 80’li yıllarda başlayan sağlık reformu çalışmaları 2000’li yıllardan sonra kendisini somut olarak göstermeye başladı. Planladığınız değişiklikler toplumun her ferdini ilgilendirdiği için uzun bir süreç gerekiyor. Toplumların teknoloji, sanayi ve insan beklentileri o kadar hızlı değişiyor ki maalesef yaptığınız reformlar uzun bir etkiye sahip olamıyor. Dolayısıyla reformlarında değişen şartlara göre reform edilmesi gerekiyor. 2000’li yılların başında başladığımız, etkileri toplumda çok hızlı görülen ve toplumun cevabını siyasi olarak verdiği sağlık reformu süreci bugün toplumun geldiği noktada yeniden reforma ihtiyaç duyuyor. Sağlık politikaları çalışmalarını sadece akademik faaliyet alanı olarak değil bürokratlar için de uygulanabilir hale getirmeliyiz.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:17