“Kuluçka merkezleri sadece wi-fi sağlayan çalışma alanları olmamalı”

25.10.2019

Enderun Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte Related & Co kurucu ortağı Atahan Işık, kuluçka merkezlerinin wi-fi sağlayan çalışma alanlarından fazlası olması gerektiğini söyledi.

enderun_tto_2

İstanbul Medipol Üniversitesi Enderun Girişimcilik Merkezi tarafından “Zero Gravity” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Teknoloji Transfer Ofisinin Kuzey Kampüs’teki yeni binasında düzenlenen etkinlikte Related & Co Kurucu Ortağı Atahan Işık, “Gençlik, Gelecek ve Girişimcilik” temalı sunum gerçekleştirdi. Yakın gelecekte insanların üniversite eğitimi almaya ihtiyaç duymayacağını savunan Işık, teknoloji transfer ofislerinin üniversitelerin yerini alacağını iddia etti. Işık şöyle dedi: “Start up’ların hatta şirketlerin bilinçsizce ilk seçeneklerinin Silikon Vadisi olması çok yanlış. Şirketler, rekabetçi, çok oyuncunun olduğu, para ve network’ün yönettiği bir sisteme giriş yapmak yerine, aynı enerji ve daha az maliyetle o gelişmeyi sağlayabilecek başka bölgelere yönelmeli. Herkes en önemli bileşeni, şirketin sunduğu ürün ya da servis olarak görüyor. Bu özellikle ABD için çok doğru bir yaklaşım değil. Pazarda yer almak için hem şirket hem ürün anlamında çok doğru bir hikâyenin olması gerekiyor. Bu hikâye, ‘Neden yabancı bir şirketin ürününü kullanayım?’ sorusuna da cevap vermeli. Üniversite kuluçka merkezleri ve şirketler girişim sermayeleri kuruyor. Devletin de finansal açıdan desteği mevcut. Ancak kuluçka merkezleri ve hub’lar wi-fi ve masa sağlayan çalışma alanları olmaktan çıkmalı. Bu transformasyonu gerçekleştirmek için uzaktan gelen kişilerin ihtiyaçları çok daha başka. Hatta ilk ihtiyaç sermaye de değil. Çünkü kapasiten ikna edici ise fazla paraya bile gerek yok.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:47