Haliç Kampüsü meme kanseri farkındalık etkinliğine ev sahipliği yaptı

01.11.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi Hemşirelik Kulübü öğrencileri “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında Haliç Kampüsü’nde etkinlik düzenledi.

meme_kanseri-01f529a1-5ce0-4e43-be3c-c7210d4b9d5d.png

İstanbul Medipol Üniversitesi Hemşirelik Kulübü öğrencileri ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında Haliç Kampüsü’nde etkinlik düzenlendi. Öğrenciler ‘Erken tanı hayat kurtarır’ sloganıyla açtıkları stantta ziyaretçilere meme kanseri ile ilgili tanı, risk faktörleri, korunma, tedavi yöntemleri ve erken teşhisin önemine ilişkin bilgilendirme yaptı. İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selda Rızalar ile Öğretim Görevlisi Ayşe Dost ise “Toplumda Meme Kanseri Farkındalığı Geliştirilmesinin Önemi” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğu ve sağlıklı kadınların meme kanseri riskinin farkında olup erken tanıya yönelik kontrollerini aksatmamaları vurgulandı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:39