‘Filistin Meselesi ve Siyonist Hristiyanlar’ Medipol’de tartışmaya açıldı

23.12.2019

Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika Kulübü tarafından “Modern Ortadoğu’nun Oluşumunda Filistin Meselesi ve Siyonist Hristiyanlar” başlıklı söyleşi düzenlendi.

siyonist

İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika Kulübü tarafından “Modern Ortadoğu’nun Oluşumunda Filistin Meselesi ve Siyonist Hristiyanlar” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Güney Kampüs’te düzenlenen etkinliğe İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Buzpınar konuşmacı olarak katıldı. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Resul Usul, Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Doç. Dr. Halil Kürşad Aslan ve öğrenciler programı takip edenler arasında yer aldı. Ortadoğu’da yaşananları kronolojik olarak özetleyen Prof. Buzpınar, ‘Yahudi Göçü’nün ardından Filistin’de denklemin bozulduğunu ve Filistin halkının insani değerlere layık görülmediğini söyledi. Nüfus hareketlerinin bir coğrafyanın kaderini değiştirebileceğini vurgulayan Buzpınar şöyle dedi: “İngiltere’nin başlangıçtaki zaaflarını düzeltmek için girdiği Filistin meselesi bugün Ortadoğu’nun oluşumunda büyük rol oynuyor. Ben 10 sene öncesine kadar İsrail’in kuruluşunda ana unsurun Yahudi çabaları olduğunu düşünüyordum ama artık öyle düşünmüyorum. İngiltere veya Britanya mensubu Hristiyan Siyonistlerin farklarını dikkate aldığımda bile aslında bunun ‘Hristiyan projesi’ olduğunu anladım.”

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:10