Ana içeriğe atla

“Ergoterapide kendimizi ispatladık”

24.02.2020

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kariyer Ofisi tarafından düzenlenen ‘Ergoterapi Kariyer Günü’nde konuşan Dr. Tarakçı, ergoterapi bölümünün dönüşümünü tamamlayarak kendisini ispatladığını söyledi.

d

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü ve Kariyer Ofisi tarafından ilk kez ‘Ergoterapi Kariyer Günü’ düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Devrim Tarakçı gerçekleştirdi. Sözlerine ergoterapinin felsefesini ele alarak başlayan Tarakçı, bölümün ilerleme sürecini ve hedeflerini şu ifadelerle dile getirdi: “Hedef koymadan bir şeyler yapmak zor. Bizim ilk hedefimiz önce kendi vizyon ve misyonumuza uygun bir şekilde içimizdeki oluşumu tamamlamaktı. Bu amaç doğrultusunda ilk mezunlarımızı verdik. Onları kariyer süreçlerinde de birebir takip etmeye çalışıyoruz. Ergoterapiyi çok yönlü bir şekilde tasarlayabilen meslektaşlar yetiştirmiş olmamız gerçekten gurur verici. Dönüşümümüzü tamamlayarak kendimizi ispatladık. Şimdi hedefimizde yüksek lisans alanımızı açmak ve çevremizle olan etkileşimimizi artırmak var.” 
“550 BİN ERGOTERAPİST ÇALIŞIYOR”
Ergoterapi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Ergoterapist Kübra Şehadet Sezer ise ergoterapi mesleğinin kendi başına bir alan olarak kabul edilmesinin elzem olduğunu söyledi. Sezer, dünya genelinde ise 550 bin ergoterapistin çalıştığını söyledi. Ergoterapist Aybüke Orçan da ergoterapi seanslarından ve günlük tedavi programının işleyişinden bahsetti. Orçan, tedavi programının terapistin mesleki birikimine, hastalığın semptomlarına, seviyesine ve hastanın isteklerine göre değişiklik gösterdiğini kaydetti. Orçan “İlk olarak fizik tedavi doktorumuza başvuran hasta doktor tarafından detaylıca değerlendiriliyor ve muayenesi yapılıyor. Ardından hasta için gerekli olan seanslar belirleniyor. Hastanın ihtiyacına göre robotik rehabilitasyon seansları veya egzersiz pratikleri uygulanıyor.” dedi. 

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 16:20