Ana içeriğe atla

CEO’lar Medipol öğrencileri ile buluştu

12.12.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi Management and Economics Club (MEC) tarafından organize edilen “Mectalks C-Level” iş dünyası ile Medipol öğrencilerini bir araya getirdi.

mec_talks_3-5fc

İstanbul Medipol Üniversitesi Management and Economics Club (MEC) öğrencileri tarafından düzenlenen “Mectalks C-Level”, iş dünyasının üst düzey profesyonellerini öğrencilerimizle buluşturdu. Güney Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Nestle Türkiye İçecekler Grubu Genel Müdürü Pınar Öney Bilsel, UPS CEO’su Burak Kılıç, Hopi Genel Müdürü Neslihan Uçar Çadırcı, Swissotel The Bosphorus Genel Müdürü Uğur Talayhan, KPMG Türkiye Ülke Başkanı Murat Alsan, Benetton İK Müdürü Gökay Koray, Yıldız Holding CHRO’su Bahattin Aydın, Toyota Türkiye Pazarlama Direktörü Barış Erdim, Garanti BBVA’dan Yetenek Kazanım Yöneticisi Damla Özmen ile Proje Yöneticisi Nilgün Akçay tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
 
BİLSEL: HAYALLERİNİZLE GÜÇLÜ TARAFLARINIZI ÖRTÜŞTÜRÜN
İki oturum halinde düzenlenen etkinliğin açış konuşmalarını İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesinden Dekan Vekili Doç. Dr. Mehmet Babacan ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Yüksel gerçekleştirdi. Zirvede konuşan Nestle Türkiye İçecekler Grubu Genel Müdürü Pınar Öney Bilsel iş yaşamında başarılı olmak için hayallerin ve yeteneklerin örtüşmesi gerektiğini söyledi. Çocukluk ve gençlik yıllarını farklı şehirlerde yaşamış olmasının kariyerine pozitif etki ettiğini söyleyen Bilsel şöyle dedi: “İş hayatına üniversite sıralarında başladım. Anketörlükten tutun da birçok farklı alanda çalışma fırsatı yakaladım. Son 12 yıldır ise Nestle’deyim. Şirket düzenli olarak evrim geçiriyor ve ben de kendini tekrar eden duruma hiç düşmedim. Benim temel motivasyonum farklı işler yapmak. Hayatınızın merkezinde yer alan çalışma hayatınızın keyifli olması için motivasyonunuzu mutlaka keşfetmelisiniz. Kariyerinizde basamakları hep yukarı doğru çıkamayabilirsiniz. Hayalleriniz olsun ama bazen sadece hayale odaklanmak başarısız olmanıza sebep olur. Başarı için güçlü taraflarınızla hayallerinizi örtüştürün.”
 
AYDIN: DİPLOMA KAPI AÇAR, DUYGUSAL ZEKA YÜKSELTİR

Yıldız Holding İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın da konuşmasında kurumsal hayatın olumlu ve olumsuz yanlarını aktardı. Öğrencilik yıllarındaki stajların önemini vurgulayan Aydın, diploma ve zekanın sadece kapı açtığını söyledi, kariyer basamaklarını tırmanmak için sosyal sorumluluk projelerinde yer almanın ve duygusal zekanın gelişmesinin kilit rol oynadığını kaydetti. Hopi Genel Müdürü Neslihan Uçar Çadırcı ise Türkiye’de start up olmanın zorluklarından söz etti. Perakende trendlerini de masaya yatıran Çadırcı, trendlerin takip eden markaların takiplerinden sıyrılacağını belirtti. Çadırcı, insanların %75’nin bir alışveriş yapmadan önce arama motorlarına baktığını sözlerine ekledi.
 

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:15