‘Adım Adım İnme Sempozyumu’ Medipol’de gerçekleşti

12.12.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından ‘Adım Adım İnme Sempozyumu’ gerçekleştirildi.

sem

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Adım Adım İnme Sempozyumu’nda inme tedavisindeki güncel yaklaşımlar ele alındı. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte İstanbul Medipol Üniversitesinden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter, Dr. Öğr. Üyesi Berkan Kaplan, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Dilek, Dr. Öğr. Üyesi Özden Erkan Oğul ile Öğretim Görevlisi Dr. Halil Aziz Velioğlu, İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. İpek Yeldan ile Doç. Dr. Burcu Hüseyinoğlu, Biruni Üniversitesinden Prof. Dr. Arzu Razak Özdinçler, Aydın Üniversitesinden Prof. Dr. Hanife Taşkıran, Fenerbahçe Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Anıl Tosun, Marmara Üniversitesinden Doç. Dr. İlkşan Demirbüken ve Sabancı Üniversitesinden Prof. Dr. Volkan Patoğlu konuşmalar yaptı.

KAPLAN: ABD’DE DÖRT DAKİKADA BİR İNME GERÇEKLEŞİYOR
Sempozyumda konuşan İstanbul Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesinden nöroloji uzmanı Dr. Berkan Kaplan, inme vakalarından dolayı yetişkin çağda birçok insanın hayatına zorluklarla devam ettiğini söyledi. Tüm dünyada en sık görülen ölüm nedenleri arasında inmenin ikinci sırada yer aldığını kaydeden Kaplan, “Amerika Birleşik Devletleri istatistiklerine göre her 40 saniyede yeni vaka ve her 4 dakikada inme nedenli ölüm gerçekleşiyor” dedi. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. İpek Yeldan ise inmede tanı koymanın önemini vurguladı. Rehabilitasyonda amacın kişinin yaşam kalitesini artırmak olduğunu söyleyen Yeldan, nörolojik problemler yaşayan insanlarda uyku sorunları yaşanabileceğine dikkat çekti. İnme tedavisinde en önemli sürecin değerlendirme sonuçlarının doğru analiz edilmesi olduğunu vurgulayan Yeldan, mahremiyetin hastanın fiziksel ve manevi varlığını koruyan geniş bir alan olduğunu ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:16