3. Uluslararası İnsan Mikrobiyotası Kongresi, Medipol’de gerçekleştirildi

11.11.2019

İstanbul Medipol Üniversitesi, ‘3. Uluslararası İnsan Mikrobiyotası Kongresi’ne ev sahipliği yaptı.

Mikrobiyata_2-

İstanbul Medipol Üniversitesi, ‘3. Uluslararası İnsan Mikrobiyotası: Sağlığımıza ve Hastalıklara Etkileri Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Kongre, İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Yükseliş İktisadi ve Stratejik Araştırmalar Vakfı, Hacettepe Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Türkiye Mikrobiyoloji Cemiyeti ve TÜBİTAK iş birliğinde gerçekleşti. 7-9 Kasım tarihleri arasında yapılan kongrenin açış konuşmasını İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Ömer gerçekleştirirken, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Yıldırım ise kongrenin ‘Lokal Organizasyon Komitesi’nde yer aldı. Kongre süresince “Sindirim Sistem Mikrobiyotası, Bağırsak Mikrobiyotası ve Kolon Kanseri, Yaşam Boyu Mikrobiyotası, Obezite ve Mikrobiyota, Oral Mikrobiyotası, Cilt Mikrobiyotası, Göz Mikrobiyotası, Virüsler ve Kanser” başta olmak üzere 19 oturumda farklı konu başlıkları tartışmaya açıldı. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda yapılan kongrede ulusal ve uluslararası bilim insanları yer aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 10:31