YKS Sonuçlarına Göre Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Kayıt İşlemleri

06.08.2019

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19 - 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıt 16 - 21 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-devlet kapısından gerçekleştirilecektir. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan veya elektronik kaydı tercih etmeyen adaylar 19 – 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Üniversitemizin Kavacık Güney Kampüse gelerek kayıtlarını tamamlayabilirler.

***Farklı kampüslerde eğitim alacak öğrencilerin kayıt işlemleri merkezi olarak Kavacık Güney Kampüste yapılacaktır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde Üniversitemize geçici kayıtları yapılacaktır.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar Üniversitemize ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Zorunlu Nedenlerle Elektronik Kayıt Yapamayacak Adaylar;

• Sağlık raporu isteyen programlar (Havacılık Yönetimi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ),
  • Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler,
  • Kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek öğrenciler,
  • Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler

elektronik kayda dahil olmadığından Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak zorundadır.

Yerleşen tüm adayların kesin kayıt öncesinde https://mebis.medipol.edu.tr/KayitBasvurulari adresinden ön kayıt işlemlerini tamamlamaları zorunludur. Ödeme bilgileri ön kayıtta yer almaktadır.

Ön kayıt paneli için tıklayınız.

Kayıtla ilgili önemli notlar için tıklayınız.

Kampüste kayıt bilgisi için tıklayınız

Kampüste kayıt ödeme bilgisi için tıklayınız.

Elektronik kayıt bilgisi için tıklayınız.

Elektronik kayıt ödeme bilgisi için tıklayınız.

Kampüse gelerek Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan tüm Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Programlarına kayıt yaptıracak adaylar, varsa muafiyet şartlarını sağladığına dair belgeyi Hazırlık Koordinatörlüğünün belirlediği yetkiliye teslim etmek üzere kayıt sırasında yanında bulundurmalıdır.

E-Devlet üzerinden Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan tüm Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Programlarına kayıt yaptıracak adayların, varsa muafiyet şartlarını sağladığına dair belge ve dilekçelerini niluferyilmaz@medipol.edu.tr adresine 6 Eylül 2019 tarihine kadar göndermesi gerekmektedir.

Zorunlu Hazırlık Sınıfı Muafiyet Şartları için tıklayınız.

Zorunlu Hazırlık Muafiyet Sınav tarihleri için tıklayınız.

İngilizce Dil Okulu için tıklayınız.

İngilizce Dil Okulu Mail İletişim ; niluferyilmaz@medipol.edu.tr

İngilizce Dil Okulu Telefon İletişim ; Santral: 444 85 44 Dahili: 58300

Yurt bilgisi için tıklayınız.

***Kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler kayıt tarihlerinden 1 gün sonra e-devlet kapısı üzerinden yada  MEBİS’ten talepte bulunarak e-imzalı öğrenci belgelerini alabilirler.

MEBİS öğrenci belgesi talebi için tıklayınız.

***Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerin İndirimli İstanbulkart almak için; İstanbulkart Başvuru Merkezleri'ne (https://www.istanbulkart.istanbul/istanbulkart-basvuru-merkezleri-1127) öğrenci belgesi, kimlik aslı ve güncel fotoğraf ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru esnasında YÖK web servisi üzerinden doğrulama yapılarak kart basım işlemleri gerçekleştirilecektir.

Öğrenci İşleri Dairesi İletişim             Öğrenci Muhasebesi Birimi İletişim

ogrenciisleri@medipol.edu.tr             ogrencimuhasebesi@medipol.edu.tr

Bilgi ve danışma için 444 85 44 numaralı telefondan ve  http://www.medipol.edu.tr/ sitesindeki iletişim kısmından Üniversitemize ulaşabilirsiniz.