KAMPÜSTE KAYIT İŞLEMLERİ

Dahili : 58300
niluferyilmaz@medipol.edu.tr

KAYIT SAATLERİ: 08:30 – 17:30

Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan adaylar
19 – 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Üniversitemizin Kavacık Yerleşkesi Güney Kampüsüne gelerek kayıtlarını tamamlayabilirler.

KAYIT GÜNLERİ

• 19 Ağustos 2019 Pazartesi Günü Kayıt Yaptıracak Bölümler için tıklayınız.
  • 20 Ağustos 2019 Salı Günü Kayıt Yaptıracak Bölümler için tıklayınız.
  • 21 Ağustos 2019 Çarşamba Günü Kayıt Yaptıracak Bölümler için tıklayınız.
  • 22 Ağustos 2019 Perşembe Günü Kayıt Yaptıracak Bölümler için tıklayınız.
  • 23 Ağustos 2019 Cuma Günü Kayıt Yaptıracak Bölümler için tıklayınız.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER ;

• ÖSYM sınav sonuç belgesi,
  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,
  • Lise diplomanın aslı ile fotokopisi yada yeni tarihli mezuniyet belgesi aslı ile fotokopisi,

***Diplomasını kaybetmiş adaylar için mezun oldukları liseden alınmış diploma kayıp belgesi aslı ile fotokopisi,

• Tercih indirimi kullanacak öğrenciler İçin ÖSYM tercih listesi
  • Aday halen bir yükseköğretim programına kayıtlı ise kayıtlı olunan programı öğrenci belgesi ile e-devletten alınmış lise mezuniyet belgesi,
  • Havacılık Yönetimi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programını kazanan adayların;

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına dair belge,
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

(ÖSYM kılavuz bilgisi Bk. 49)

KAMPÜSTE KAYIT AŞAMALARI

1) ÖN KAYIT

Tam burslu, %50 indirimli, %25 indirimli ve ücretli programlara yerleşen adayların kesin kayıt öncesinde https://mebis.medipol.edu.tr/KayitBasvurulari adresinden ön kayıt işlemlerini tamamlamaları zorunludur. Ödeme bilgileri ön kayıtta yer almaktadır.

2) MUHASEBE

%50 indirimli, %25 indirimli ve ücretli programlara yerleşen adaylar ön kayıt işlemleri sonrasında ödeme bilgilerine ulaşarak ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirler. Kesin kayıt öncesinde ödeme işlemlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Tercih İndirimi kullanacak adaylardan;

• Ödemeyi kampüste yapmak isteyenlerin ÖSYM tercih listesini işlem esnasında yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Ödemeyi kampüse gelmeden ön kayıt panelinden yapmak isteyenlerin öncelikle ÖSYM tercih listesini ön kayıtta sisteme yüklemeleri veya ogrencimuhasebesi@medipol.edu.tr adresine mail olarak göndermeleri gerekmektedir. (Tercih listesini ÖSYM Aday işlemleri paneline giriş yaptıktan sonra TERCİHLERİM↔TERCİHLERİMİ GÖRÜNTÜLE alanından edinebilirsiniz)

1. tercihine yerleşen öğrencilerin ÖSYM tercih listelerini belirtilen adrese mail olarak göndermelerine gerek bulunmamaktadır

***Tercih İndirimi kullanacak öğrencilerden tercih listesi getirmeyenler yerleştirildikleri programın bursluluk oranının ücretini ödeyeceklerdir.
***Tercih listesini getirdikleri takdirde tercih indiriminden faydalanarak mahsuplaşılacaktır.

3) EVRAK TESLİMİ VE KAYIT TAMAMLAMA

• %100 burslu programlara yerleşen adaylar https://mebis.medipol.edu.tr/KayitBasvurulari adresinden ön kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri sonrasında evraklarını teslim ederek kayıtlarını tamamlayabilirler.
  • %50 indirimli, %25 indirimli ve ücretli programlara yerleşen adayların ödeme işlemleri sonrasında evraklarını teslim ederek kayıtlarını tamamlayabilirler.

***Gönderilecek Bilgilendirme Mesajlarının Adaylara Ulaşması İçin ;

GSM numarasının tanıtım SMS ayarlarının aktif olması gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak GSM operatörü ile iletişime geçilmelidir.

ÖĞRENCİ BELGESİ TALEBİ

Kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler kayıt tarihlerinden 1 gün sonra e-devlet kapısı üzerinden yada MEBİS’ten talepte bulunarak e-imzalı öğrenci belgelerini alabilirler.

MEBİS öğrenci belgesi talebi için tıklayınız.

DERS SEÇİM İŞLEMLERİ
Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler http://www.medipol.edu.tr/ sitesinden yayımlanacak olan duyurular doğrultusunda ön kayıt sırasında kullandıkları kullanıcı adı ve belirledikleri Medipol Eğitim Bilgi Sistemi (MEBİS) şifresi ile akademik takviminde belirtilen tarihler arasında ders kayıt işlemlerini yapabilirler.