ELEKTRONİK KAYIT İŞLEMLERİ

İNGİLİZCE HAZIRLIK KOORDİNATÖRLÜĞÜ İLETİŞİM
Dahili : 58300
niluferyilmaz@medipol.edu.tr

Üniversitemize 2019 - 2020 Eğitim-Öğretim yılında kayıt hakkı kazanan adaylar 16 – 21 Ağustos 2019 tarihlerinde e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini yapabilirler.

*E-Devlet şifrenizi PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.
(İlgili kullanım kılavuzunu Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın üniversite e-kayıt bölümünden indirerek incelebilirsiniz.)

ELEKTRONİK KAYIT İŞLEMİNİN AŞAMALARI

1) ÖN KAYIT

Tam burslu, %50 indirimli, %25 indirimli ve ücretli programlara yerleşen tüm adayların elektronik kayda başlamadan önce https://mebis.medipol.edu.tr/KayitBasvurulari adresinden ön kayıt işlemlerini tamamlamaları zorunludur. Ödeme bilgileri ön kayıtta yer almaktadır.

2) MUHASEBE

• %50 indirimli, %25 indirimli ve ücretli programlara yerleşen adaylar ön kayıt işlemleri sonrasında ödeme bilgilerine ulaşarak ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirler. Kesin kayıt öncesinde ödeme işlemlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir.
  • Tercih indirimi kullanacak öğrencilerin ÖSYM tercih listesini ön kayıtta sisteme yüklemeleri veya ogrencimuhasebesi@medipol.edu.tr adresine mail olarak göndermeleri gerekmektedir. (Tercih listesini ÖSYM Aday işlemleri paneline giriş yaptıktan sonra TERCİHLERİM↔TERCİHLERİMİ GÖRÜNTÜLE alanından edinebilirsiniz)
  • 1. tercihine yerleşen öğrencilerin ÖSYM tercih listelerini belirtilen adrese mail olarak göndermelerine gerek bulunmamaktadır.

***Tercih İndirimi kullanacak öğrencilerden tercih listesi getirmeyenler yerleştirildikleri programın bursluluk oranının ücretini ödeyeceklerdir.
***Tercih listesini getirdikleri takdirde tercih indiriminden faydalanarak mahsuplaşılacaktır.

3) E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYDIN TAMAMLANMASI

Tam burslu programlara yerleşen adaylar elektronik kayda başlamadan önce https://mebis.medipol.edu.tr/KayitBasvurulari adresinden ön kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri sonrasında kayıtlarını e-devlet üzerinden doğrudan tamamlayabilirler.

Ödeme bilgileri Üniversitemiz Mali İşler Birimi tarafından kontrol edildikten en geç 1 gün sonra Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı’na bildirilecek, adayın cep telefonuna kayıt işlemini tamamlayabileceğine dair bilgilendirme mesajı gönderilecek ve bu süreçten sonra aday kayıt işlemlerini e-devlet üzerinden tamamlayabileceklerdir

Ön kayıt ve ödeme işlemlerinden en geç 1 gün sonra kayıt işleminin tamamlayabileceğine dair bilgilendirme mesajının gelmemesi durumunda is e-devlet üzerinden kayıt işleminin yapılıp yapılamadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Adaylar SMS gelmemesine rağmen işlem yapılabiliyor ise kesin kayıtlarını tamamlayabilirler.

***Gönderilecek Bilgilendirme Mesajlarının Adaylara Ulaşması İçin ;

GSM numarasının tanıtım SMS ayarlarının aktif olması gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak GSM operatörü ile iletişime geçilmelidir.

ÖĞRENCİ BELGESİ TALEBİ

Kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler kayıt tarihlerinden 1 gün sonra e-devlet kapısı üzerinden yada MEBİS’ten talepte bulunarak e-imzalı öğrenci belgelerini alabilirler.

MEBİS öğrenci belgesi talebi için tıklayınız.

DERS SEÇİM İŞLEMLERİ
Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler http://www.medipol.edu.tr/ sitesinden yayımlanacak olan duyurular doğrultusunda ön kayıt sırasında kullandıkları kullanıcı adı ve belirledikleri Medipol Eğitim Bilgi Sistemi (MEBİS) şifresi ile akademik takviminde belirtilen tarihler arasında ders kayıt işlemlerini yapabilirler.

E-DEVLET KAPISINDAN KAYIT OLAN ADAYLARIN 1 KASIM 2019 CUMA GÜNÜNE KADAR GETİRMESİ GEREKEN BELGELER;

• ÖSYM sınav sonuç belgesi
  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,
  • Lise diplomanın aslı ile fotokopisi veya yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi aslı ile fotokopisi,

***Diplomasını kaybetmiş adaylar için mezun oldukları liseden alınmış diploma kayıp belgesi aslı ile fotokopisi,

• Aday halen bir yükseköğretim programına kayıtlı ise kayıtlı olunan programın öğrenci belgesi ile e-devletten alınmış lise mezuniyet belgesi.
  • Elektronik kayıt esnasında oluşturulan barkodlu belge.