Ana içeriğe atla

Ders Detayı

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
BESLENME VE METABOLİZMA-Bahar Dönemi74+22-7
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Diliİngilizce
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüKurul
Dersin KoordinatörüDr.Öğr.Üye. Salih GENCER
Dersi VerenlerDr.Öğr.Üye. Salih GENCER
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıSindirim sistemini oluşturan organların anatomisini ve histolojisini öğrenmek, sindirim ve emilim fizyolojini anlamak, protein , yağ ve karbonhidrat sindirim biyokimyasını öğrenmek.
Dersin İçeriğiBu ders; ANATOMİ - Ağız boşluğu anatomisi, dil, tükürük bezleri,FİZYOLOJİ - Sindirim fizyolojisine giriş / Sindirim kanalı salgıları,FİZYOLOJİ. - Gastrointestinal fonksiyonların düzenlenmesi,ANATOMİ - Pharynx ve oesophagus, Mide,FİZYOLOJİ - Sindirim kanalı salgıları,HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi-1 (Ağız, dil, dudak,özefagus),HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi-2 (mide, bağırsak,ANATOMİ - Periton ve omentumlar, bursa omentalis, peritoneal çıkmazlar, peritoni,FİZYOLOJİ - Barsaklarda sıvı ve elektrolit transportu / Gastrointestinal fonksiyonların
düzenlenmesi,BİYOKİMYA - Proteinlerin sindirimi ve emilimi,ANATOMİ - İnce barsak ve kalın barsak,HİSTOLOJİ - Tükrük bezleri, pankreas,HİSTOLOJİ - Karaciğer, safra kesesi,BİYOKİMYA - Karbonhidratların sindirimi ve emilimi,FİZYOLOJİ - Sindirim ve emilim,BİYOKİMYA - Lipidlerin sindirimi ve emilimi,ANATOMİ - Karaciğer, hucresel mimarisi ve hastalıkları,ANATOMİ - safra kesesi ve safra yolları, pancreas, dalak, portal sistem,ANATOMİ- safra kesesi ve safra yolları, pancreas, dalak, portal sistem,BİYOKİMYA - Lipidlerin sindirimi, emilimi,BİYOKİMYA - Beslenme Biyokimyası,ANATOMİ - Abdomen arterleri ve venleri,FİZYOLOJİ - Beslenme ve metabolizma,BİYOKİMYA - Avitaminozlar,ANATOMİ - Karın ön duvarı (kasları-rektus kılıfı, karın ön duvarındaki plica ve
fossa'lar,FİZYOLOJİ - Sindirim ve emilim,BİYOKİMYA LAB - Kanda amilaz ölçümü,BİYOKİMYA - Porfirinler, Safra pigmentleri,ANATOMİ - İnguinal kanal & Femoral Kanal ve Herniasyonları,ANAT. LAB - HİSTOLOJİ,HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi gelişimi,FİZYOLOJİ - Beslenme ve metabolizma,RADYOLOJİK ANATOMİ,FİZYOLOJİ - Gastrointestinal motilite,BİYOKİMYA - Karaciğer Fonksiyon Testleri,FİZYOLOJİ - Karaciğer ve safra; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
ANATOMİ: Ağız boşluğu anatomisi, dil, tükürük bezleri, Harynx ve oesophagus, Mide, Periton ve omentumlar, bursa omentalis, peritoneal çıkmazlar, peritonit, İnce barsak ve kalın barsak, Karaciğer, hücresel mimarisi ve hastalıkları, safra kesesi ve safra yolları, pankreas, dalak, portal sistem, safra kesesi ve safra yolları, pankreas, dalak, portal sistem, Abdomen arterleri ve venleri, Karın ön duvarı (kasları-rektus kılıfı, karın ön duvarındaki plica ve fossa'lar, İnguinal kanal & Femoral Kanal ve Herniasyonları FİZYOLOJİ: Sindirim fizyolojisine giriş, Sindirim kanalı salgıları, Gastrointestinal fonksiyonların düzenlenmesi, Sindirim kanalı salgıları, Bağırsaklarda sıvı ve elektrolit transportu, Gastrointestinal fonksiyonların düzenlenmesi, Sindirim ve emilim, Gastrointestinal motilite, Karaciğer ve safra HİSTOLOJİ: Sindirim sistemi-1 (Ağız, dil, dudak,özefagus), Sindirim sistemi-2 (mide, bağırsak), Tükürük bezleri,pankreas, Karaciğer,safra kesesi, Sindirim sistemi gelişimi BiYOKİMYA: Proteinlerin sindirimi ve emilimi, Karbonhidratların sindirimi ve emilimi, Lipidlerin sindirimi ve emilimi, Lipidlerin sindirimi, emilimi, Beslenme Biyokimyası Beslenme ve metabolizma, Avitaminozlar, Sindirim ve emilim, Kanda amilaz ölçümü, Porfirinler, Safra pigmentleri, Beslenme ve metabolizma, Karaciğer Fonksiyon Testleri13, 14, 16, 17, 37, 6, 9A, D
Öğretim Yöntemleri:13: Örnek Olay Yöntemi, 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 17: Deney yapma Tekniği, 37: Bilgisayar Ve İnternet Destekli Öğretim, 6: Deneyimle Öğrenme Modeli, 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav, D: Sözlü Sınav

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1ANATOMİ - Ağız boşluğu anatomisi, dil, tükürük bezleri
2FİZYOLOJİ - Sindirim fizyolojisine giriş / Sindirim kanalı salgıları
3FİZYOLOJİ. - Gastrointestinal fonksiyonların düzenlenmesi
4ANATOMİ - Pharynx ve oesophagus, Mide
5FİZYOLOJİ - Sindirim kanalı salgıları
6HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi-1 (Ağız, dil, dudak,özefagus)
7HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi-2 (mide, bağırsak
8ANATOMİ - Periton ve omentumlar, bursa omentalis, peritoneal çıkmazlar, peritoni
9FİZYOLOJİ - Barsaklarda sıvı ve elektrolit transportu / Gastrointestinal fonksiyonların
düzenlenmesi
10BİYOKİMYA - Proteinlerin sindirimi ve emilimi
11ANATOMİ - İnce barsak ve kalın barsak
12HİSTOLOJİ - Tükrük bezleri, pankreas
13HİSTOLOJİ - Karaciğer, safra kesesi
14BİYOKİMYA - Karbonhidratların sindirimi ve emilimi
15FİZYOLOJİ - Sindirim ve emilim
16BİYOKİMYA - Lipidlerin sindirimi ve emilimi
17ANATOMİ - Karaciğer, hucresel mimarisi ve hastalıkları
18ANATOMİ - safra kesesi ve safra yolları, pancreas, dalak, portal sistem
19ANATOMİ- safra kesesi ve safra yolları, pancreas, dalak, portal sistem
20BİYOKİMYA - Lipidlerin sindirimi, emilimi
21BİYOKİMYA - Beslenme Biyokimyası
22ANATOMİ - Abdomen arterleri ve venleri
23FİZYOLOJİ - Beslenme ve metabolizma
24BİYOKİMYA - Avitaminozlar
25ANATOMİ - Karın ön duvarı (kasları-rektus kılıfı, karın ön duvarındaki plica ve
fossa'lar
26FİZYOLOJİ - Sindirim ve emilim
27BİYOKİMYA LAB - Kanda amilaz ölçümü
28BİYOKİMYA - Porfirinler, Safra pigmentleri
29ANATOMİ - İnguinal kanal & Femoral Kanal ve Herniasyonları
30ANAT. LAB - HİSTOLOJİ
31HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi gelişimi
32FİZYOLOJİ - Beslenme ve metabolizma
33RADYOLOJİK ANATOMİ
34FİZYOLOJİ - Gastrointestinal motilite
35BİYOKİMYA - Karaciğer Fonksiyon Testleri
36FİZYOLOJİ - Karaciğer ve safra
Kaynak
Kierszenbaum A.: Histology & Cell Biology: An introduction to Pathology 2 ed. Mosby, USA. Ross M.: Histology: A Text and Atlas, 6 ed. Gartner L.P., Hiatt J.L.: Color Text Book of Histology. Second ed. SAUNDERS. Moore K.M., Persaud T.V.N. Çev. Ed: Yıldırım M., Okar İ., Dalçık H. Klinik Yönleri ile İnsan Embriyolojisi. 6. Ed. NOBEL TIP Sadler T.W: Langman's Medical Embryology, Eleventh Edition. Lippincott Williams & Wilkins, USA Schoenwolf G.C.: Larsen’s Human Embryology. 4. Ed. CHURCHILL LIVINGSTONE ELSEVIER

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
PY1: İnsana ait (tıbbi) yapısal (morfolojik) ve işlevsel (fonksiyonel) normal yapıyı ve bozukluk (hastalık) durumlarını bilir.
2
PY2: Bozukluk (hastalık) durumlarının nedenlerinin temel bilimsel yaklaşımlarla araştırılması, tanısı ve tedavisi için gerekli yöntemleri bilir.
3
PY3: Bozukluk (hastalık) durumlarının nedenlerini, korunma yıllarını ve toplum sağlığının teşviki ve geliştirilmesi yöntemlerini bilir.
4
PY4: Sağlıkla ilgili bilgilerini ileri düzeyde geliştirebilme ve uygulayabilme yöntemlerini bilir.
5
PY5: Sağlıkla ilgili disiplinler arası ileri düzeyde bilgiye ulaşır, bilgiyi yorumlar ve uygular.
6
PY6: İnsan bedeninde yapısal ve fonksiyonel olarak tam bir klinik muayene yapar, sorunları tanımlar.
7
PY7: Teşhis için tetkik verilerini yorumlar ve klinik verilerle karşılaştırır ve çözüm önerilerini geliştirir.
8
PY8: Birey ve toplum sağlığının teşviki ve geliştirilmesi için uygun araçları seçip uygulayabilir.
9
PY9: Sağlıkla ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak planlar ve yürütür.
10
PY10: Birey ve toplum sağlığının teşviki ve geliştirilmesinde karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
11
PY11: Teşhis ve tedavi için insan bedenine yapacağı her türlü uygulamanın sorumluluğunu alır.
12
PY12: Kişisel öğrenme gereksinimlerini belirler ve yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
13
PY13: Sağlık alanında edindiği bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
14
PY14: Hastayı, ilgili kişi ve kurumları ve toplumu sağlık sorunu ile ilgili bilgilendirir, çözüm önerilerini yazılı ve/veya sözlü olarak aktarır.
15
PY15: Sağlığın teşviki ve geliştirilmesi ile ilgili önerilerini verilerle destekleyerek disiplinler arası uzmanlarla paylaşır.
16
PY16: İngilizceyi en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanarak, alanındaki bilgileri izler ve iletişim kurar.
17
PY17: En az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
18
PY18: Sağlık alanı ile ilgili verilerin elde edilmesi, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
19
PY19: Sağlık alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir.
20
PY20: Sağlığın teşviki ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmalarını nicel ve nitel verilerle destekleyerek disiplinler arası uzmanlarla sistemli bir biçimde paylaşır.
21
PY21: İş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 60
Genel Sınavın Başarıya Oranı 40
Toplam 100
AKTS / İşyükü Tablosu
EtkinlikSayıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati000
Rehberli Problem Çözme000
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi000
Okul Dışı Diğer Faaliyetler000
Proje Sunumu / Seminer000
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı000
Ara Sınav ve Hazırlığı000
Genel Sınav ve Hazırlığı000
Performans Görevi, Bakım Planı000
Toplam İş Yükü (Saat)0
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(0/30)0
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır.

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
BESLENME VE METABOLİZMA-Bahar Dönemi74+22-7
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Diliİngilizce
Dersin SeviyesiLisans
Dersin TürüKurul
Dersin KoordinatörüDr.Öğr.Üye. Salih GENCER
Dersi VerenlerDr.Öğr.Üye. Salih GENCER
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıSindirim sistemini oluşturan organların anatomisini ve histolojisini öğrenmek, sindirim ve emilim fizyolojini anlamak, protein , yağ ve karbonhidrat sindirim biyokimyasını öğrenmek.
Dersin İçeriğiBu ders; ANATOMİ - Ağız boşluğu anatomisi, dil, tükürük bezleri,FİZYOLOJİ - Sindirim fizyolojisine giriş / Sindirim kanalı salgıları,FİZYOLOJİ. - Gastrointestinal fonksiyonların düzenlenmesi,ANATOMİ - Pharynx ve oesophagus, Mide,FİZYOLOJİ - Sindirim kanalı salgıları,HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi-1 (Ağız, dil, dudak,özefagus),HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi-2 (mide, bağırsak,ANATOMİ - Periton ve omentumlar, bursa omentalis, peritoneal çıkmazlar, peritoni,FİZYOLOJİ - Barsaklarda sıvı ve elektrolit transportu / Gastrointestinal fonksiyonların
düzenlenmesi,BİYOKİMYA - Proteinlerin sindirimi ve emilimi,ANATOMİ - İnce barsak ve kalın barsak,HİSTOLOJİ - Tükrük bezleri, pankreas,HİSTOLOJİ - Karaciğer, safra kesesi,BİYOKİMYA - Karbonhidratların sindirimi ve emilimi,FİZYOLOJİ - Sindirim ve emilim,BİYOKİMYA - Lipidlerin sindirimi ve emilimi,ANATOMİ - Karaciğer, hucresel mimarisi ve hastalıkları,ANATOMİ - safra kesesi ve safra yolları, pancreas, dalak, portal sistem,ANATOMİ- safra kesesi ve safra yolları, pancreas, dalak, portal sistem,BİYOKİMYA - Lipidlerin sindirimi, emilimi,BİYOKİMYA - Beslenme Biyokimyası,ANATOMİ - Abdomen arterleri ve venleri,FİZYOLOJİ - Beslenme ve metabolizma,BİYOKİMYA - Avitaminozlar,ANATOMİ - Karın ön duvarı (kasları-rektus kılıfı, karın ön duvarındaki plica ve
fossa'lar,FİZYOLOJİ - Sindirim ve emilim,BİYOKİMYA LAB - Kanda amilaz ölçümü,BİYOKİMYA - Porfirinler, Safra pigmentleri,ANATOMİ - İnguinal kanal & Femoral Kanal ve Herniasyonları,ANAT. LAB - HİSTOLOJİ,HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi gelişimi,FİZYOLOJİ - Beslenme ve metabolizma,RADYOLOJİK ANATOMİ,FİZYOLOJİ - Gastrointestinal motilite,BİYOKİMYA - Karaciğer Fonksiyon Testleri,FİZYOLOJİ - Karaciğer ve safra; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
ANATOMİ: Ağız boşluğu anatomisi, dil, tükürük bezleri, Harynx ve oesophagus, Mide, Periton ve omentumlar, bursa omentalis, peritoneal çıkmazlar, peritonit, İnce barsak ve kalın barsak, Karaciğer, hücresel mimarisi ve hastalıkları, safra kesesi ve safra yolları, pankreas, dalak, portal sistem, safra kesesi ve safra yolları, pankreas, dalak, portal sistem, Abdomen arterleri ve venleri, Karın ön duvarı (kasları-rektus kılıfı, karın ön duvarındaki plica ve fossa'lar, İnguinal kanal & Femoral Kanal ve Herniasyonları FİZYOLOJİ: Sindirim fizyolojisine giriş, Sindirim kanalı salgıları, Gastrointestinal fonksiyonların düzenlenmesi, Sindirim kanalı salgıları, Bağırsaklarda sıvı ve elektrolit transportu, Gastrointestinal fonksiyonların düzenlenmesi, Sindirim ve emilim, Gastrointestinal motilite, Karaciğer ve safra HİSTOLOJİ: Sindirim sistemi-1 (Ağız, dil, dudak,özefagus), Sindirim sistemi-2 (mide, bağırsak), Tükürük bezleri,pankreas, Karaciğer,safra kesesi, Sindirim sistemi gelişimi BiYOKİMYA: Proteinlerin sindirimi ve emilimi, Karbonhidratların sindirimi ve emilimi, Lipidlerin sindirimi ve emilimi, Lipidlerin sindirimi, emilimi, Beslenme Biyokimyası Beslenme ve metabolizma, Avitaminozlar, Sindirim ve emilim, Kanda amilaz ölçümü, Porfirinler, Safra pigmentleri, Beslenme ve metabolizma, Karaciğer Fonksiyon Testleri13, 14, 16, 17, 37, 6, 9A, D
Öğretim Yöntemleri:13: Örnek Olay Yöntemi, 14: Bireysel Çalışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 17: Deney yapma Tekniği, 37: Bilgisayar Ve İnternet Destekli Öğretim, 6: Deneyimle Öğrenme Modeli, 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:A: Klasik Yazılı Sınav, D: Sözlü Sınav

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1ANATOMİ - Ağız boşluğu anatomisi, dil, tükürük bezleri
2FİZYOLOJİ - Sindirim fizyolojisine giriş / Sindirim kanalı salgıları
3FİZYOLOJİ. - Gastrointestinal fonksiyonların düzenlenmesi
4ANATOMİ - Pharynx ve oesophagus, Mide
5FİZYOLOJİ - Sindirim kanalı salgıları
6HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi-1 (Ağız, dil, dudak,özefagus)
7HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi-2 (mide, bağırsak
8ANATOMİ - Periton ve omentumlar, bursa omentalis, peritoneal çıkmazlar, peritoni
9FİZYOLOJİ - Barsaklarda sıvı ve elektrolit transportu / Gastrointestinal fonksiyonların
düzenlenmesi
10BİYOKİMYA - Proteinlerin sindirimi ve emilimi
11ANATOMİ - İnce barsak ve kalın barsak
12HİSTOLOJİ - Tükrük bezleri, pankreas
13HİSTOLOJİ - Karaciğer, safra kesesi
14BİYOKİMYA - Karbonhidratların sindirimi ve emilimi
15FİZYOLOJİ - Sindirim ve emilim
16BİYOKİMYA - Lipidlerin sindirimi ve emilimi
17ANATOMİ - Karaciğer, hucresel mimarisi ve hastalıkları
18ANATOMİ - safra kesesi ve safra yolları, pancreas, dalak, portal sistem
19ANATOMİ- safra kesesi ve safra yolları, pancreas, dalak, portal sistem
20BİYOKİMYA - Lipidlerin sindirimi, emilimi
21BİYOKİMYA - Beslenme Biyokimyası
22ANATOMİ - Abdomen arterleri ve venleri
23FİZYOLOJİ - Beslenme ve metabolizma
24BİYOKİMYA - Avitaminozlar
25ANATOMİ - Karın ön duvarı (kasları-rektus kılıfı, karın ön duvarındaki plica ve
fossa'lar
26FİZYOLOJİ - Sindirim ve emilim
27BİYOKİMYA LAB - Kanda amilaz ölçümü
28BİYOKİMYA - Porfirinler, Safra pigmentleri
29ANATOMİ - İnguinal kanal & Femoral Kanal ve Herniasyonları
30ANAT. LAB - HİSTOLOJİ
31HİSTOLOJİ - Sindirim sistemi gelişimi
32FİZYOLOJİ - Beslenme ve metabolizma
33RADYOLOJİK ANATOMİ
34FİZYOLOJİ - Gastrointestinal motilite
35BİYOKİMYA - Karaciğer Fonksiyon Testleri
36FİZYOLOJİ - Karaciğer ve safra
Kaynak
Kierszenbaum A.: Histology & Cell Biology: An introduction to Pathology 2 ed. Mosby, USA. Ross M.: Histology: A Text and Atlas, 6 ed. Gartner L.P., Hiatt J.L.: Color Text Book of Histology. Second ed. SAUNDERS. Moore K.M., Persaud T.V.N. Çev. Ed: Yıldırım M., Okar İ., Dalçık H. Klinik Yönleri ile İnsan Embriyolojisi. 6. Ed. NOBEL TIP Sadler T.W: Langman's Medical Embryology, Eleventh Edition. Lippincott Williams & Wilkins, USA Schoenwolf G.C.: Larsen’s Human Embryology. 4. Ed. CHURCHILL LIVINGSTONE ELSEVIER

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
PY1: İnsana ait (tıbbi) yapısal (morfolojik) ve işlevsel (fonksiyonel) normal yapıyı ve bozukluk (hastalık) durumlarını bilir.
2
PY2: Bozukluk (hastalık) durumlarının nedenlerinin temel bilimsel yaklaşımlarla araştırılması, tanısı ve tedavisi için gerekli yöntemleri bilir.
3
PY3: Bozukluk (hastalık) durumlarının nedenlerini, korunma yıllarını ve toplum sağlığının teşviki ve geliştirilmesi yöntemlerini bilir.
4
PY4: Sağlıkla ilgili bilgilerini ileri düzeyde geliştirebilme ve uygulayabilme yöntemlerini bilir.
5
PY5: Sağlıkla ilgili disiplinler arası ileri düzeyde bilgiye ulaşır, bilgiyi yorumlar ve uygular.
6
PY6: İnsan bedeninde yapısal ve fonksiyonel olarak tam bir klinik muayene yapar, sorunları tanımlar.
7
PY7: Teşhis için tetkik verilerini yorumlar ve klinik verilerle karşılaştırır ve çözüm önerilerini geliştirir.
8
PY8: Birey ve toplum sağlığının teşviki ve geliştirilmesi için uygun araçları seçip uygulayabilir.
9
PY9: Sağlıkla ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak planlar ve yürütür.
10
PY10: Birey ve toplum sağlığının teşviki ve geliştirilmesinde karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
11
PY11: Teşhis ve tedavi için insan bedenine yapacağı her türlü uygulamanın sorumluluğunu alır.
12
PY12: Kişisel öğrenme gereksinimlerini belirler ve yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
13
PY13: Sağlık alanında edindiği bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
14
PY14: Hastayı, ilgili kişi ve kurumları ve toplumu sağlık sorunu ile ilgili bilgilendirir, çözüm önerilerini yazılı ve/veya sözlü olarak aktarır.
15
PY15: Sağlığın teşviki ve geliştirilmesi ile ilgili önerilerini verilerle destekleyerek disiplinler arası uzmanlarla paylaşır.
16
PY16: İngilizceyi en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanarak, alanındaki bilgileri izler ve iletişim kurar.
17
PY17: En az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
18
PY18: Sağlık alanı ile ilgili verilerin elde edilmesi, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
19
PY19: Sağlık alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir.
20
PY20: Sağlığın teşviki ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmalarını nicel ve nitel verilerle destekleyerek disiplinler arası uzmanlarla sistemli bir biçimde paylaşır.
21
PY21: İş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 60
Genel Sınavın Başarıya Oranı 40
Toplam 100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Ekleme Tarihi: 06/07/2022 - 17:05Son Güncelleme Tarihi: 06/07/2022 - 17:07