Ana içeriğe atla
fırıncılık

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzde derslerimiz, alanında yetkin akademisyen ve sektör profesyonellerinin yürütücülüğünde işlenir. Öğrencilerimiz, Medipol Üniversitesi bünyesindeki eğitim olanaklarıyla uyum içinde ve disiplinler arası yaklaşımla bilgilerini anlamlı bir şekilde bir araya getirirken gastronomi sektörüyle bağlantılı olarak güncel akademik ve sektörel organizasyonlara da katılım göstermektedirler.

Fırıncılık dersi kapsamında öğrenciler, ekmek ve unlu mamullerin bileşimine giren temel malzemelerin özelliklerini açıklayabilecek, hamur çeşitlerini sıralayabilecek ve mayalı hamurların özelliklerini anlatabilecek bilgi birikimi elde etmektedirler. Günümüzde ekşi mayadan elde edilen tatların fermantasyon ve asitlendirilme sayesinde daha sağlıklı ve uzun ömürlü olduğu düşünüldüğünde öğrencilerimiz, ekşi mayanın elde ediliş şekillerini inceleyerek yeni tatların keşfinde daha sağlıklı olanı elde etmede kullanılabilecek bilgiler edinirken fırıncılık mutfağımızda alanında uzman şef eğitmenleriyle bolca meslek pratiği yapma imkanı bulmaktadırlar.

Ekleme Tarihi: 29/04/2022 - 14:21Son Güncelleme Tarihi: 09/05/2022 - 15:10