Ana içeriğe atla

Ders Detayı

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
SEMİNER-Güz Dönemi0+0-6
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiYüksek Lisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin KoordinatörüProf.Dr. Gülgün ERSOY
Dersi VerenlerProf.Dr. Gülgün ERSOY
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıBeslenme ve Diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ile birlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunulmasıdır.
Dersin İçeriğiBu ders; Seminer konusunun belilrlenmesi,Seminer konusunun belirlenmesi,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Veri toplama,Veri toplama,Veri toplama,Veri analizi,Veri analizi,Rapor hazırlama,Rapor hazırlama,Danışman huzurunda seminerin sunulması,Dinleyicilere seminerin sunulması; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
1. Bilimsel makale yazabilecektir.10, 16, 9E, F
1.1. Araştırma planı hazırlar.10, 16, 9E, F
1.2. Literatür taraması yapar.10, 16, 9E, F
1.3. Analiz sonuçlarını yorumlar.10, 16, 9E, F
2. Bilimsel makaleleri yorumlar.10, 16, 9E, F
2.1. Araştırma amacını açıklar.10, 16, 9E, F
2.2. Araştırma metodunu tartışır.10, 16, 9E, F
2.3. Elde edilen sonuçları değerlendirir.10, 16, 9E, F
3. Makale sunumunu planlar.10, 16, 9E, F
3.1. Sunu taslağını tasarlar.10, 16, 9E, F
3.2. Makaleyi özetler.10, 16, 9E, F
3.3. Konuya ilişkin literatürleri bir araya getirir.10, 16, 9E, F
Öğretim Yöntemleri:10: Tartışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:E: Ödev, F: Proje Görevi

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1 Seminer konusunun belilrlenmesiKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
2Seminer konusunun belirlenmesiKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
3Literatür araştırmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
4Literatür araştırmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
5Literatür araştırmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
6Literatür araştırmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
7Veri toplamaKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
8Veri toplamaKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
9Veri toplamaKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
10Veri analiziKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
11Veri analiziKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
12Rapor hazırlamaKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
13Rapor hazırlamaKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
14Danışman huzurunda seminerin sunulmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
15Dinleyicilere seminerin sunulmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
Kaynak
Powerpoint sunum dosyaları.
Beslenme bilimleri ve diyetetik ile ilgili her türlü kaynak.

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
aşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 50
Genel Sınavın Başarıya Oranı 50
Toplam 100
AKTS / İşyükü Tablosu
EtkinlikSayıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati14342
Rehberli Problem Çözme13678
Problem Çözümü / Ödev / Proje / Rapor Tanzimi000
Okul Dışı Diğer Faaliyetler000
Proje Sunumu / Seminer31545
Kısa Sınav (QUİZ) ve Hazırlığı000
Ara Sınav ve Hazırlığı000
Genel Sınav ve Hazırlığı000
Performans Görevi, Bakım Planı000
Toplam İş Yükü (Saat)165
Dersin AKTS Kredisi = Toplam İş Yükü (Saat)/30*=(165/30)6
Dersin AKTS Kredisi: *30 saatlik çalışma 1 AKTS kredisi sayılmaktadır.

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
SEMİNER-Güz Dönemi0+0-6
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiYüksek Lisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin KoordinatörüProf.Dr. Gülgün ERSOY
Dersi VerenlerProf.Dr. Gülgün ERSOY
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıBeslenme ve Diyetetik ile ilintili güncel konularda yapılmış araştırmaların seminer sorumlusu öğretim elemanı ile birlikte seçilen bir konuda literatür taranarak incelenmesi ve sunulmasıdır.
Dersin İçeriğiBu ders; Seminer konusunun belilrlenmesi,Seminer konusunun belirlenmesi,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Literatür araştırması,Veri toplama,Veri toplama,Veri toplama,Veri analizi,Veri analizi,Rapor hazırlama,Rapor hazırlama,Danışman huzurunda seminerin sunulması,Dinleyicilere seminerin sunulması; konularını içermektedir.
Dersin Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
1. Bilimsel makale yazabilecektir.10, 16, 9E, F
1.1. Araştırma planı hazırlar.10, 16, 9E, F
1.2. Literatür taraması yapar.10, 16, 9E, F
1.3. Analiz sonuçlarını yorumlar.10, 16, 9E, F
2. Bilimsel makaleleri yorumlar.10, 16, 9E, F
2.1. Araştırma amacını açıklar.10, 16, 9E, F
2.2. Araştırma metodunu tartışır.10, 16, 9E, F
2.3. Elde edilen sonuçları değerlendirir.10, 16, 9E, F
3. Makale sunumunu planlar.10, 16, 9E, F
3.1. Sunu taslağını tasarlar.10, 16, 9E, F
3.2. Makaleyi özetler.10, 16, 9E, F
3.3. Konuya ilişkin literatürleri bir araya getirir.10, 16, 9E, F
Öğretim Yöntemleri:10: Tartışma Yöntemi, 16: Soru - Cevap Tekniği , 9: Anlatım Yöntemi
Ölçme Yöntemleri:E: Ödev, F: Proje Görevi

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1 Seminer konusunun belilrlenmesiKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
2Seminer konusunun belirlenmesiKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
3Literatür araştırmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
4Literatür araştırmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
5Literatür araştırmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
6Literatür araştırmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
7Veri toplamaKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
8Veri toplamaKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
9Veri toplamaKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
10Veri analiziKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
11Veri analiziKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
12Rapor hazırlamaKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
13Rapor hazırlamaKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
14Danışman huzurunda seminerin sunulmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
15Dinleyicilere seminerin sunulmasıKaynaklardan ilgili konuya hazırlanılması
Kaynak
Powerpoint sunum dosyaları.
Beslenme bilimleri ve diyetetik ile ilgili her türlü kaynak.

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345
1
Beslenme ve Diyetetik alanında temel bilgiye sahiptir.
X
2
Mesleki bilgi ve becerilerini, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için kullanır.
X
3
Birey, aile ve topluma beslenme ve diyetetik alanında eğitim verir, danışmanlık yapar.
X
4
Bilgi birikimini kullanarak alanına ilişkin çalışmaları bağımsız olarak yürütür, sağlık ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol alır.
X
5
Mesleğini bilimsel araştırmalar, kanıtlar, gelişen teknoloji, güncel literatür ve sağlık politikaları doğrultusunda yürütür.
X
6
Mesleki uygulamalarını etik ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir. Davranışı ile meslektaşlarına ve topluma örnek olur.
X
7
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır.
X
8
Beslenme ve Diyetetik alanında eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme becerilerini kullanır.
X
9
Mesleki alanda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurar.
X
10
Mesleğin gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
X
11
aşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
X

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 50
Genel Sınavın Başarıya Oranı 50
Toplam 100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Ekleme Tarihi: 27/01/2023 - 14:09Son Güncelleme Tarihi: 27/01/2023 - 15:34