Kurucu'dan
Yazdır

Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı, alanında geleceğin liderlerini yetiştirmek amacıyla yenilikçi bir anlayışla planlanmıştır. Beslenme, gıda bilimi, gıda hijyeni, yeni ürün geliştirme, yiyecek ve içecek işletmeciliği ve pazarlaması, yemek kültürü ve tarihi, dünya mutfak kültürleri, modern mutfak teknikleri gibi geniş bir yelpazede teorik ve pratik bilgi ile donatılmış profesyoneller yetiştirilerek, başta turizm ve yeme-içme sektörü olmak üzere, gıda ile ilişkili tüm alanlarda vizyon sahibi şeflere yönelik ihtiyaç büyük ölçüde giderilmiş olacaktır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, yiyecek içecek işletmeciliği yönetimi alanında ihtiyaç duyulan, mutfak kültürü konusunda eğitimli ve uluslararası düzeyde rekabet potansiyeline sahip genç yöneticileri, işletmecileri ve şef adaylarını yetiştirmeyi planlamaktadır.