Kurucu'dan

Eczacılık Günü Medipol’de kutlandı

14 Mayıs Eczacılık Günü, İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen programla kutlandı.

14.05.2019
Eczacılık Günü Medipol’de kutlandı

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla tören düzenledi. Güney Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen törene Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Davut Arpa, Prof. Dr. Fatma Tosun ile Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Ayten Altıntaş başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi. Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Davut Arpa, eczacılığın geçmişten bu yana muteber bir meslek olduğunu söyledi. Törende iki ayrı sunum yapan Prof. Altıntaş ise 14 Mayıs 1839’da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane içerisinde açılan eczacılık sınıfı ile eczacılığın akademik bir alana dönüştüğünü söyledi.