Kurucu'dan

Taşdelen: Afetlere hazır olmazsanız zarar 7 kat artar

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, afetlerden önce alınmayan önlemlerin afet durumunda zararı 7 kat artırdığını söyledi.

8.05.2019
Taşdelen: Afetlere hazır olmazsanız zarar 7 kat artar

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen konferansa konuk olan AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen ‘Risk ve Kriz İletişimi’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda öğrencilerle buluşan Taşdelen, AFAD’ın kamu kurumları, STK’lar ile özel sektörü afet ve acil durumlar karşısında koordine etmek ve yönetmekle görevli olduğunu söyledi. AFAD’ın olası afet senaryolarına karşı hazırlıklı olduğunu kaydeden Taşdelen şöyle dedi: “Krizler oluştuğunda ekonomik olarak hazır olmanız gerekir. Hazır olmazsanız zarar en az 7 kat fazlalaşır. İnsan unsuruna ilişkin zarar ise telafisi mümkün olmayacak boyutlara ulaşır. Bu sebeple bir afet durumu oluşmadan önce bu konuda hazırlı olmak ve riskleri en aza indirmek için kriz eylem planlarınızın olması gerekir. Ayrıca kendinizi iyi anlatabilmeniz için doğru iletişim planları ile hareket etmelisiniz. Kriz zamanlarında açıklama yapmadan önce gerekli bilgiyi toplamanız gerekir. Sonra topladığınız bilgiyi analiz ederek kamuoyu ile paylaşırsınız. Kendinizi net anlatabilmek için bilgilerin doğruluğundan emin olmalısınız.”