Kurucu'dan

FTR Bölümü için akreditasyon töreni düzenlendi

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR) Bölümü’nün 2024 yılına kadar akredite edilmesi düzenlenen törenle kutlandı.

2.05.2019
FTR Bölümü için akreditasyon töreni düzenlendi

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR) Bölümü, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından 5 yıl süreyle akredite edildi. FTR Bölümümüz için Güney Kampüs Konferans Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın, SABAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Afsun Ezel Esatoğlu, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (SAK) Başkanı Prof. Dr. Özlem Ülger, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Hanefi Özbek başta olmak üzere akademisyenler, idari personel çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Prof. Özbek ve GSTMF Türk Müziği Anasanat Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Volkan Gidiş’in müzik dinletisi ile başlayan törenin açış konuşmasını yapan FTR Bölüm Başkanı Prof. Dr. Candan Algun, akreditasyon sürecini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Akreditasyon çalışmalarına 2015 yılında başladıklarını kaydeden Algun, süreç içerisinde çok sayıda kurumla iletişime geçerek 2024 yılına kadar akredite olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Törende konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Kunter ise akreditasyon sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

ESATOĞLU: AKREDİTASYON EN ÖNEMLİ FAYDAYI ÖĞRENCİYE SUNAR

Sunuculuğunu Dr. Öğr. Üyemiz Esra Atılgan’ın üstlendiği törende SABAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Afsun Ezel Esatoğlu, akreditasyon sürecinde gösterilen başarıdan dolayı üniversitemizi tebrik etti. Akreditasyonun en önemli faydayı bölümden mezun olacak öğrencilere sunacağını kaydeden Esatoğlu “Akreditasyon, nitelik ve kalite bir yoldur. Bu yolda biz de ilk akreditasyonlarımızı verdik. Bu bağlamda bize başvuran eğitim kurumlarına yol gösteriyoruz. Bu süreçten öncelikle öğrencilerin, eğitim camiasının ve bütün sağlık bilimleri fakültelerinin yararlanmasını diliyoruz” dedi. Akreditasyonun uzun ve zorlu bir sürecin ardından verildiğinin altını çizen SAK Başkanı Prof. Dr. Özlem Ülger ise şöyle dedi: “İstanbul Medipol Üniversitesi FTR Bölümü vakıf üniversiteleri içinde akreditasyon standardına kavuşan ilk akademik program oldu. Uzun ve zorlu bir süreç geride kaldı. Bundan sonra yükümlülük ve sorumluluğunuz daha ağır olacak. Kalite paylaştıkça çoğalır. Bu anlamda diğer üniversitelere örnek olacağınızı düşünüyorum.”

REKTÖR AYDIN: AKREDİTASYON KALİTENİN BAŞLANGICIDIR

Törenin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Aydın da akreditasyonun bir hedef değil sürekli iyiye gitmek için bir araç olduğunu söyledi. 2019 yılında aldıkları akreditasyon haberlerinden dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Aydın şöyle dedi: “Daha önceki konuşmalarımda da belirttiğim gibi akreditasyon kalitenin başlangıcıdır. Akreditasyonu bir hedef gibi görmememiz gerekir. Akreditasyon uzun yola çıkmadan önce ivme kazanmamızı sağlayacak destektir. Kalite güvencesini ben iki basit ilkeyle açıklıyorum. Kalite noktasında öncelikle başarıda istikrarlı olmak gerekiyor. İkincisi ise daha her gün daha iyiye gitmemiz gerekiyor. Her gün bir adım daha ileriye gitmeliyiz. Dolayısıyla bu iki ilke doğrultusunda çalışmamız bizi daha iyiye götürecektir.”