Kurucu'dan

Spor yorumcuları Medipol öğrencileriyle buluştu

TRT ve İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliği ile düzenlenen panelde spor yorumcuları öğrencilerle bir araya geldi.

18.04.2019
Spor yorumcuları Medipol öğrencileriyle buluştu

Spor yorumcuları TRT Akademi Söyleşileri kapsamında İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. TRT ve İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliği ile düzenlenen panel Kavacık Güney Kampüs Konferans Salonunda yapıldı. Moderatörlüğünü spor sunucusu Ersin Düzen’in üstlendiği panele İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, TRT Spor Kanal Koordinatörü Mehmet Buğra Şahin, Tivibu Spor Program Müdürü Özgür Buzbaş, spor yorumcuları Ali Gültiken, Cem Dizdar ve Erdal Hoş katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelin açış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan yaptı. TRT’nin ilkeli yayıncılığını spor alanında da sergilediğini ifade eden Büyükaslan, “Gençlerin şu an için spor anlayışından uzaklaştığını görmek üzücü. Burada bir ekol olan TRT'nin sporun fair play kuralları içinde olması gereğine öncülük etmesi ve sahiplenmesi çok sevindirici” dedi.

“FUTBOLUN SEMBOLİK DEĞERLERLE KURDUĞU İLİŞKİ ÇOK GÜÇLÜ”

Spor yorumcusu Erdal Hoş, diğer spor oyunlarından farklı olarak futbolun sembolik değerlerle çok güçlü ilişki kurduğunu söyledi. Spor yayıncılığı ile ilgili konuşan Ali Gültiken ise format değişecek olsa bile yayıncılığın kendini güncelleyerek hep var olacağını belirtti. TRT Spor Kanal Koordinatörü Mehmet Buğra Şahin Türkiye’de spor yayıncılığı denince akla hemen futbol geldiğini kaydederken Tivibu Spor Program Müdür Özgür Buzbaş da kuruluşların değişen yayıncılık dünyasına ayak uydurmaya çalıştığını söyledi. Cem Dizdar ise yeni medya mecrası olan sosyal medya hakkında konuştu. Dizdar sosyal medyayı “İnsanların konuşuyor gibi yaptıkları ancak konuşamadıkları bir araç” olarak tanımladı.