Kurucu'dan

Hekim adayları 14 Mart Tıp Bayramı’nda beyaz önlük giydi

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp ve Uluslararası Tıp Fakültelerinde eğitim alan hekim adayları, 14 Mart Tıp Bayramı için düzenlenen törende beyaz önlüklerini giydi.

14.03.2019
Hekim adayları 14 Mart Tıp Bayramı’nda beyaz önlük giydi

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp ve Uluslararası Tıp Fakültesinde eğitim alan geleceğin doktorları, 14 Mart Tıp Bayramı için düzenlenen törende beyaz önlüklerini giydi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan ile Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Ömer’in de katıldığı törende öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri yerlerini aldı. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen törenin açış konuşmasını Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik ABD Başkanı Prof. Dr. Ayten Altıntaş gerçekleştirdi. Konuşmasında 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihine ilişkin bilgiler veren Altıntaş, İstanbul Medipol Üniversitesinin en ideal hekimleri yetiştirmek için çok çalıştığını söyledi. Beyaz önlüğün başlangıcından beri erdemin, ahlakın ve temizliğin sembolü olduğunu kaydeden Altıntaş, öğrencilere gelecek meslek hayatlarına dair tavsiyelerde bulundu. Tıp fakültesi öğrencilerinin müzik dinletisi de yaptığı tören, ismi tek tek anons edilen hekim adaylarına beyaz önlüklerinin giydirilmesi ile sona erdi.