Kurucu'dan

15 Temmuz Gazileri öğrencilerimizle bir araya geldi

15 Temmuz Kulübü tarafından düzenlenen panelde öğrencilerle bir araya gelen 15 Temmuz Gazileri o gece yaşadıklarını anlattı.

13.03.2019
15 Temmuz Gazileri öğrencilerimizle bir araya geldi

İstanbul Medipol Üniversitesi 15 Temmuz Kulübü tarafından düzenlenen panelde 15 Temmuz Gazileri öğrencilerimizle bir araya geldi. Kulüp Danışmanı ve İletişim Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Ali Büyükaslan’ın açış konuşmasıyla başlayan panele 15 Temmuz Gazileri’nden Can Cumurcu, Mustafa Öksüz, Adviye Gül İsmailoğlu, Nebahat Topaloğlu ve Sabri Gündüz katıldı.

TOPALOĞLU: SÖZ KONUSU VATANSA HERKES TEK YUMRUK OLMALI

Moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır’ın yaptığı panelde konuşan Gazi Adviye Gül İsmailoğlu, 15 Temmuz akşamı vatanı sahipsiz bırakmadıklarını söyledi. Gazi Nebahat Topaloğlu ise ‘FETÖ Darbe Girişimi’ sırasında vurulduğunu ancak hiç tanımadığı insanlar tarafından ateş hattından kurtarıldığını ifade etti. Vatan söz konusu olduğunda herkesin tek yumruk olması gerektiğini kaydeden Topaloğlu şöyle dedi: “Yurt içinde ve yurt dışında her bir taraftan ülkemize saldırılar düzenleniyor, görebiliyoruz. Sol bacağımdan G3 mermisi ile vuruldum. 15 Temmuz’dan sonra hayatımız değişti. 2 ay hastanede yattım, üç dört ay fizik tedavi gördüm. İş hayatıma geri dönmem mümkün gözükmüyor bu yüzden vatanın selameti ve çocuklarımıza düzgün bir gelecek bırakabilmek için mücadele ediyorum.”

GÜNDÜZ: AYAKSIZ YAŞANIR AMA VATANSIZ YAŞANMAZ

Panelde konuşan 15 Temmuz Gazisi Sabri Gündüz de ayağından vurulduğunu kaydederken ayaksız yaşanacağını ancak vatansız yaşanamayacağını söyledi. Beş ay hastanede yattığını kaydeden Gündüz şöyle devam etti: “Darbe girişimi haberini alır almaz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne koştum. Dakikalarca üzerimize kurşun yağdırdılar. Merminin yanımızdan geçerken ki sesini duyuyorduk. O esnada yara almadım. Darbecilerin karşı şeritte bir vatandaşı vurduğunu görünce ona yardıma koştum beni de vurdular. Ayağımdan yaralandım. Toplamda 5 ay hastanede yattım, 46 kez ameliyata girdim. Düzeltmek için çok çaba sarf ettiler ama ayağımda ciddi bir enfeksiyon oluştuğu için olmadı. Gazilik çok güzel bir şey. Ayağınızın gittiğine üzülemiyorsunuz. Sebebini bilmediğiniz bir mutluluk ve gurur oluşuyor.”