Kurucu'dan

Genç Kızılay Kulübü deprem ve afetlere dikkat çekti

İstanbul Medipol Üniversitesi Genç Kızılay Kulübü tarafından düzenlenen ‘Depreme Hazır Mıyız?' başlıklı konferansta Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ile AFAD İstanbul İl Müdürü İbrahim Tarı öğrencilerle bir araya geldi.

7.03.2019
Genç Kızılay Kulübü deprem ve afetlere dikkat çekti

İstanbul Medipol Üniversitesi Genç Kızılay Kulübü ‘1-7 Mart Deprem Haftası’ etkinlikleri kapsamında konferans düzenledi. Deprem ve afet bilincinin oluşturulması için düzenlenen konferansta Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ile AFAD İstanbul İl Müdürü İbrahim Tarı öğrencilerle bir araya geldi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını Kızılay Gençlik Kurulu Başkanı Zait Aslan gerçekleştirdi. Konferansta konuşan Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Kızılay’ın felaketin olduğu her alanda kötü gün dostu olduğunu söyledi. Olası bir depremde her vatandaşın sorumlu olduğunu kaydeden Yıldırım şöyle dedi: “Deprem maalesef Türkiye’nin gerçeği durumunda. Devlete olduğu kadar vatandaşlarımıza da büyük sorumluluklar düşüyor. Bunları anlatmak için sürekli eğitimler düzenliyoruz. Depremlerde yaşanan can kayıplarının büyük kısmı bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Biz afetlere 7 gün 24 saat hazırız ama daha önemlisi vatandaşın afetlere hazır olması. Bu yüzden birbirinizi sürekli uyarıp afette neler yapacağınız öğrenin.”

TARI: TOPLANMA ALANLARINI MUTLAKA ÖĞRENİN

Konferansta konuşan AFAD İstanbul il Müdürü İbrahim Tarı ise ‘Her Yerde Herkese Eğitim’ anlayışıyla hareket ederek afetlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmeye çalıştıklarını söyledi. Afet bilinci eğitiminde önceliği gençlere verdiklerini kaydeden Tarı şöyle devam etti: “Afetlerden en az hasarla kurtulmak için makro ve mikro planlarımızın olması gerekiyor. Yönetim mekanizması ülke için siz ise eviniz için planlar hazırlamalısınız. Bir ev satın alırken ‘Depreme dayanır mı?’ sorusu ilk kriteriniz olsun. AFAD bünyesindeki eğitimlere mutlaka katılmalısınız. Eğitimlerde hedef kitlemiz ise gençler. Size afet konusunda büyük sorumluluklar düşüyor. Merkezlerimizi ziyaret edin ve olası bir depremde neler yapılabileceğini öğrenin. Depreme karşı hazırlıklarınıza mahallenizdeki toplanma alanını öğrenerek başlayın ve evinizdeki her birey için mutlaka acil yardım kiti hazırlayın.”