Kurucu'dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hüseyin Arslan ve Tunçer Baykaş’a ödüllerini takdim etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 TÜBA ödüllerine layık görülen Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan ile Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tunçer Baykaş’a ödüllerini takdim etti.

12.12.2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hüseyin Arslan ve Tunçer Baykaş’a ödüllerini takdim etti

Untitled Document

2017 TÜBA Ödül Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 39 bilim insanının ödüllendirildiği törende Medipol Üniversitesinden iki akademisyene de ödül takdim edildi. TÜBA Uluslararası Akademi Ödülünü Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde alan Prof. Dr. Hüseyin Arslan ile TÜBA GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) Ödülü’ne layık görülen Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tunçer Baykaş’a ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi bilime de öncülük etmek zorunda olduğunu ifade etti. Erdoğan şöyle dedi: “Bilim insanoğlunun fıtratında var olan, merakla yürüttüğü ve hiç bitmeyecek olan bir arayışın adıdır. Medeniyetler arasındaki fark bilimin kendisinden ziyade fikri ayrılışlardan kaynaklanıyor. Atomu parçaladıktan sonra bomba da yapabilirsiniz, herkese yetecek kadar enerji de üretebilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde TESLA markasıyla elektrikli araç üreten Elon Mask’ın bir ziyareti oldu ve kendisinin ne denli heyecanlı olduğunu gördüm. Heyecanı takdire şayandı. Maalesef bilim de belirli ülkelerin tasallutu altında. Hiç şüphesiz bizim de eksikliklerimiz var. Stratejimizi isabetli bir şekilde belirledikten sonra işimiz daha kolay. Aksi takdirde taklitçilikten öteye geçemeyiz. Kuru sözle, sadece eleştirmekle bir yere varılmıyor. Ülkeye hizmet etmek için, insanlığa hizmet etmek için çalışmak lazım, kararlılık lazım, aşk lazım. Ankara ve İstanbul’un yanında Erzurum’dan İzmir’e bütün şehirlerimizde ülkemizin her köşesindeki bilim insanlarını bu listede görmekten gurur duyuyorum. Bu bilim insanlarımızı şahsım ve ülkem adına tebrik ediyorum. Bu vesile ile akademimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.”