BAŞKAN'DAN

15 Temmuz gazileri, ‘direnişi’ Medipol öğrencilerine anlattı

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kahramanca mücadele eden gaziler, direnişin öyküsünü Medipol Üniversitesi öğrencilerine anlattı. Söyleşiye 15 Temmuz gazileri Metin Doğan, Sabri Ünal, Safiye Bayat, Üzeyir Civan, Mehmet Köse, Musa İlhan, Ferhat Emre, Ahmet Karakaya, Ali Demirdaş, Muhammet Bostancı ve o gece vatandaşların ele geçirdiği tankı kullanan kamyon şoförü Mehmet Köse konuşmacı olarak katıldı.

8.12.2016
15 Temmuz gazileri, ‘direnişi’ Medipol öğrencilerine anlattı

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnerek Türkiye’yi büyük bir tehlikeden kurtaran gaziler, Medipol Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Kavacık Güney Yerleşkesinde gerçekleşen söyleşiye 15 Temmuz gazileri Metin Doğan, Sabri Ünal, Safiye Bayat, Üzeyir Civan, Mehmet Köse, Musa İlhan, Ferhat Emre, Ahmet Karakaya, Ali Demirdaş, Muhammet Bostancı ve o gece darbecilerin tankını kullanan kamyon şoförü Mehmet Köse konuşmacı olarak katıldı. Açış konuşmasını yapan Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Büyükaslan, şehitlerin, gazilerin ve mücadele eden herkesin 15 Temmuz gecesinde mermilere karşı göğüslerini siper ettiğini söyledi. 1989 yılında Çin’de bir göstericinin tankın önünde çekilen fotoğrafının yıllarca Batı medyası tarafından işlendiğini ifade eden Büyükaslan, 15 Temmuz gecesi ortaya çıkan bu tür fotoğrafların ise Batı medyasında yeterince yer bulmadığını söyledi.

“AMACIM TANKIN ALTINDA EZİLMEKTİ”
Atatürk Havalimanında tankın paletlerinin önünde yatarak darbecilere direnen Metin Doğan, “Uğruna bir saniye bile düşünmeden canımı verebileceğim bir vatanım olduğu için Allah’a şükrediyorum. Benim ölümümün yüzbinlerce insanı kurtarmaya sebep olması için tankın paletinin altına yattım. Duygusal bir galeyana gelmek değildi o. Her şeyi göze alarak yattım. Amacım tankın altında ezilmekti” dedi.

“O GECE HERKES ORADAYDI”
2 tankın altına yatarak gazi olan Sabri Ünal, “O gece biz ve sizler oralarda olmasaydık, en fazla benim üzerimden bir tank geçmiş olurdu ve benim tankın altında kaldığım anda çekilen görüntülerim de ortaya çıkmazdı. O gece tüm siyasi partilerden ve görüşlerden insanlar meydanlardaydı. Başbakanımızın açıklamasını duyar duymaz besmele çektim ve gittim” dedi.

“15 TEMMUZ İNANANLARIN GECESİYDİ”
İstanbul’da askerlerin trafiğe kapattığı köprünün başına giderek darbecilere direnen gazi Safiye Bayat ise “15 Temmuz inananların gecesiydi. İnanırsanız kazanamayacağınız hiçbir dava yoktur. Dünyanın en güçlü silahlarına sahip olabilirsiniz ama iman bizdeydi ve biz kazandık. Cihadın ilk aşaması zalimin karşısına çıkmaktır. Zalime acırsanız mazlumu incitmiş olursunuz” dedi.

“BU MİLLET TANKA TOPA KAFA TUTTU”
Vatandaşların ele geçirdiği tankı kullanan kamyon şoförü ve vinç operatörü Mehmet Köse de “15 Temmuz gecesi için ‘tiyatro’ diyenleri lanetliyorum. Ben onlara sormak istiyorum; eğer bu tiyatro ise ‘Sen niye gelip de o tiyatroda oynamadın?’ Bu millet tekbirlerle tanka topa kafa tuttu” dedi.