BAŞKAN'DAN

Duyurular

Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Birimi Çalışma Gün, Saat Ve Yerleşke Dağılımı Güncellenmiştir.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURULUR

Üniversitemiz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi çalışma gün, saat ve yerleşke dağılımı güncellenmiştir.

İstanbul Medipol Üniversitesi’nde kayıtlı olan tüm öğrenciler birime başvurabilirler.

Üniversitemizde, bu hizmet ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Başvuru için lütfen başvuru formunu pdrbasvuru@medipol.edu.tr adresine mail atınız. Başvuru formu için lütfen tıklayınız.

Kavacık Güney Yerleşkesi

Uzman Klinik Psikolog Sevilay Sitrava
Hafta İçi her gün 08.30-17.30.
Birim güney kampüs B2 katında bulunmaktadır. (Kütüphane karşısındadır)

Kavacık Kuzey Yerleşkesi
Psikolojik Danışman Cengiz Han Çakır
Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma. 08.30-17.30.
Birim kuzey kampüs D Blok Erkek Öğrenci Yurdunda revir koridorunda bulunmaktadır. Yurttan bağımsız bir girişi mevcuttur.

Unkapanı Yerleşkesi
Psikolojik Danışman Cengiz Han Çakır
Her Salı. 08.30-17.30.
Giriş Kat Revir yanı.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti Nedir?
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bireysel ve grup danışma hizmeti sunulmaktadır. Öğrencilerin bireysel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla çalışmaların yürütüldüğü birimde, okul dönemi boyunca danışmanlık hizmetleri randevu sistemiyle verilmekte ve belirlenen saatlerde 45 dakikalık oturumlar şeklinde yapılmaktadır. Danışmanlık hizmetleri ücretsizdir. Danışmanlık hizmetlerinde süreç; gizlilik, güven, gönüllülük, eşit ilişki, kabul vb. ilkeleri çerçevesinde yürütülmektedir.

Bireysel Danışmanlık
Kendini tanımak, davranışlarını anlamak, farkındalıklarını arttırıp geliştirmek isteyen, olaylarla başa çıkmada zaman zaman güçlüklerle karşılaşan bireylere yönelik profesyonel danışmanlık hizmetidir. Süreç; gizlilik, güven, gönüllülük, eşit ilişki, kabul gibi ilkelere dayanarak gerçekleşir. Danışanın kendisiyle ilgili farkındalığı artar, kendisi için çözümler üretir, kararlar alır ve bunu danışman yardımıyla uygular. Bireyler, sorunlarını çözmede kendilerini yetersiz görseler de, bireysel danışmanlık hizmeti vesilesiyle sorunlarını fark ederler ve bu sorunlarla yüzleşebilirler. Böylelikle hem akademik, hem de sosyal hayatlarında daha başarılı ve verimli olmaları amaçlanır.

Grup Danışmanlığı

Sorunlarıyla ilgili farkındalık kazanmış bir grup insanın, bir grup lideriyle bir araya gelerek sorunlarını paylaştıkları bir süreçtir. İnsan, hayatı boyunca dile getiremediği olumlu ya da olumsuz birçok duygu ve düşünceyi grupla psikolojik danışma sürecinde ifade edebilmekte ve farkındalığı artmakta, kendini tanıma fırsatı bulmaktadır. Grupla psikolojik danışma ortamında üyeler, bireysel ayrılıklarını fark ederler. Kendileri dışında daha başka özelliklere sahip kişilerin var olabileceğini öğrenirler. Bireysel psikolojik danışmanın temel ilkeleri (gizlilik, güven, gönüllülük, kabul) grupla psikolojik danışma için de geçerlidir.